Pelgrimstocht op fiets is levensdroom van Marchel Tissingh uit Tuk: 'Gaan voor zeker vijf mille voor KWF'

Veel mensen jagen een droom achterna. En daarbij speelt soms de gedachte van ‘nu of nooit’. Marchel Tissingh heeft zijn hele leven al een passie voor de fiets. Ook is hij al zo’n veertig jaar van plan om naar een markante plaats ergens in Europa te fietsen. En dat gaat nu gebeuren. Marchel gaat op pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Hij vertrekt op zaterdag 29 april, de dag waarop hij zestig lentes aantikt. Op de fiets vanuit onze Sint Clemenskerk, richting het zonnige zuiden. En naast fietsvertier hoopt Marchel daarbij ook geld op te halen voor het KWF.

Marchel Tissingh voor de Sint Clemenskerk. Daar waar hij op 29 april vertrekt voor zijn pelgrimstocht.

Marchel Tissingh voor de Sint Clemenskerk. Daar waar hij op 29 april vertrekt voor zijn pelgrimstocht. Foto: Sieb van der Laan

Hij kijkt liefkozend naar zijn stalen ros. De tweewieler is straks gedurende een maand of vijf zijn grootste maatje. „Dit is een trekking fiets. Een ouderwetse Koga Miyata met frame uit 2000. Er komt een fietskar achter waarop ik een groot deel van mijn spulletjes kwijt kan. De rest gaat in twee grote fietstassen”, vertelt de avonturier. Marchel blikt even vooruit op zijn lange fietstocht. „Heen en terug is het vijfduizend kilometer. Want ik ga ook op de fiets terug. Pelgrims hadden ook geen vliegtuig om terug te komen.”