Philip Friskorn en John Koreman presenteren vogelboek: 'Ik kauw van jou'

Op woensdag 17 november hebben natuurfotograaf Philip Friskorn (76) uit Oldemarkt en John Koreman (68) uit Steenwijkerwold hun vogelboek Horen Zien Vliegen gepresenteerd in de bibliotheek van Steenwijk. Friskorn liet alle 32 vogels uit het boek zien en Koreman droeg twee van de vogelgedichten voor die in het boek zijn opgenomen.

De eerste twee exemplaren van het vogelboek van  Friskorn en Koreman werden uitgereikt aan Astrid Mensink van Bibliotheek Kop van Overijssel en Liesbeth Pit, voorzitter van IVN Vogelwerkgroep Noordwest Overijssel.

De eerste twee exemplaren van het vogelboek van Friskorn en Koreman werden uitgereikt aan Astrid Mensink van Bibliotheek Kop van Overijssel en Liesbeth Pit, voorzitter van IVN Vogelwerkgroep Noordwest Overijssel. Foto: Wilbert Bijzitter

Friskorn vertelt aan het begin van de boekpresentatie dat hij Koreman heeft leren kennen bij de IVN-Vogelgroep. Afgelopen voorjaar kwamen zij op het idee om samen een fotoboek te maken. Friskorn selecteerde daarvoor 32 foto’s van vogels die hij in het natuurpark Weerribben-Wieden en andere natuurgebieden maakte. Hierbij schreef Koreman bijpassende gedichten.