Pieta van der Knokke-Sluiter viert haar 100e verjaardag

Wethouder Trijn Jongman feliciteert Pieta van der Knokke-Sluiter

Wethouder Trijn Jongman feliciteert Pieta van der Knokke-Sluiter Foto: Wilbert Bijzitter

Pieta van der Knokke-Sluiter is op zaterdag 1 april 100 jaar geworden. Wethouder Trijn Jongman kwam naar Nijenstede, waar ze nu woont, om namens de gemeente Steenwijkerland de felicitaties over te brengen.

Pieta is geboren in Harderwijk. Haar vader was daar gelegerd. Later verhuisde het gezin naar Leiden waar het gezin gewoond heeft tot Pieta ongeveer 15 jaar was, met intussen 11 broers en zussen.

In Steenwijk, waar vader Sluiter voor de oorlog naar toe werd overgeplaatst, was 1 van de broers van Pieta bevriend met Nicolaas van der Knokke. Zo hebben ze elkaar leren kennen. De broer is later in de oorlog bij een bombardement in Duitsland omgekomen.

Nicolaas en Pieta zijn in 1946 getrouwd en door de jaren heen zijn er 4 kinderen geboren, 3 jongens en 1 meisje.

Het gezin woonde eerst in de Julianastraat in Steenwijk. Nadat de kinderen waren uitgevlogen, verhuisden ze naar een kleiner huis, alles gelijkvloers met een tuintje. In die tijd maakten ze mooie reizen. Nico overleed op 79-jarige leeftijd.

Pieta heeft jaren lang 1 ochtend per week gezwommen en ging 1 keer per week naar de gym en dat tot ver in de 80. Ze ging altijd op de fiets.

Ze woont alweer 9 jaar in Nijenstede, in een mooie kamer met zicht op de Steenwijker toren. Ze geniet van de daar aangeboden activiteiten.

Er zijn inmiddels 9 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen.