Pizza’s vliegen om je oren

Scène uit de Rocky Horror Show.

Scène uit de Rocky Horror Show. Foto: Roy Beusker

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Simone Kleinsma, Nabil, Martine Sandifort, Hans Luiten, Rocky Horror Show, Bok & Najaarsbierentocht, Mega Bricks, Fien en Teun, Sinterklaastoneel, Romeo en Julia en Richard Groenendijk.

Simone Kleinsma
De voorstelling ‘Verder’ van Simone Kleinsma is te zien op donderdag 25 november, aanvang 20.00 uur. Simone Kleinsma is vanaf het najaar 2021 terug in theater met haar nieuwe theatervoorstelling VERDER . Ze vertelt hierin haar persoonlijke verhaal over de afgelopen jaren, waarin ze heeft moeten ontdekken hoe het is om alleen verder te gaan. Om een nieuw begin te maken zul je eerst moeten opruimen, je moet durven weggooien, zodat je iets kan overhouden wat het begin kan zijn van iets nieuws.


Nabil
De voorstelling ‘Absurd’ van Nabil is te zien op donderdag 25 november, aanvang 20.00 uur. Nabil is een veelzijdige en talentvolle theatermaker. Hij speelt piano, zingt, beatboxt, maakt gevatte grappen en zet typetjes neer. Na ‘Tijdmachine’ en ‘Monopoly’ vraagt hij zichzelf in zijn derde programma ‘Absurd’ af of hij de normale man is in de gekke wereld of andersom? Een programma met grappige observaties, herkenbaarheid, irritaties en blinde vlekken.
Martine Sandifort
De voorstelling ‘Namasteetjes’ met Martine Sandifort is te zien op vrijdag 26 november, aanvang 20.00 uur. Ben jij op zoek naar GELUK, RUST en BALANS in je leven? Wil je eindelijk weer eens ZORGELOOS van het leven GENIETEN? Dan moet je NIET bij MARTINE SANDIFORT zijn!
Met haar online-trainingen CREËER JE EIGEN CRISIS! , ‘HET IS WAT HET IS! en ‘BEN JE ER NOU NÓG NIET OVERHEEN?’ heeft MARTINE SANDIFORT het afgelopen jaar al DUIZENDEN mensen naar de KLOTE gecoacht! En met SUCCES!


Hans Luiten
Het theatercollege ‘Begrijpt u het huidige Afghanistan nog?’ van Hans Luiten is te zien op vrijdag 26 november, aanvang 20.00 uur. In deze lezing neemt Hans Luiten, een bekwame en enthousiaste spreker, u mee door de geschiedenis van Afghanistan . Voor veel mensen is de situatie verwarrend, maar als historicus en regelmatige bezoeker van het Midden Oosten zal hij ons achtergrondinformatie geven en verbanden laten zien.


Rocky Horror Show

De voorstelling Rocky Horror Show zaterdag 27 november, aanvang 20.00 uur. Genomineerd voor 5 Tony Awards, is de Rocky Horror Show wereldwijd een fenomeen en een absolute must-see! Een avond vol onweerstaanbare rock muziek waarbij stilzitten lastig is. Een avond waarop eindelijk alles weer mag. De wereldhit komt voor het eerst naar Nederland en naar jouw theater! Met in de hoofdrollen o.a. Sven Ratzke, Esmée Dekker, Ellen Pieters, Samir Hassan en Yoran de Bont.


Bok & Najaarsbierentocht
De Bok & Najaarstocht vindt plaats op zaterdag 27 november, aanvang 19.30 uur. Er werd bier geproefd in een houtzagerij en bij de Laatste Eer. In een wasstraat en op de ijsbaan. Elk jaar slaagt de organisatie er weer in mooie, ongewone locaties voor de Bok- en Najaarsbierentocht te vinden.


Mega Bricks

Het evenement Mega Bricks is te bezoeken op zaterdag 27 en zondag 28 november, van 10 tot 17 uur. Ruim 3500 vierkante meter beursoppervlak wordt gevuld met alles op het gebied van lego met diverse legobouwwerken en leuke attracties. Naast veel demonstraties zijn er vele verkoopstands met alle legoartikelen die er zijn zowel nieuw als gebruikt.


Fien en Teun

De kindervoorstelling ‘Het Sinterklaasfeest’ met Fien en Teun is te zien op zondag 28 november, aanvang 11.00 uur. In dit spiksplinternieuwe avontuur krijgen Fien en Teun wel heel bijzonder bezoek: Sinterklaas komt langs op de boerderij! Samen met hun dierenvriendjes maken ze zich klaar voor de meest feestelijkste periode van het jaar. Ze spelen Sinterklaas en Pietje, vullen de schoenen met echte nepcadeaus, en zingen, samen met de kinderen, de allerleukste Sinterklaasliedjes. Als ze er helemaal klaar voor zijn, begint het lange wachten. Maar wat als dat wachten ineens wel heel erg lang duurt? Zou Sinterklaas nog wel langskomen op de boerderij?


Sinterklaastoneel

Het sinterklaastoneel met de titel ‘Inpakken en wegwezen, gespeeld door docenten van het primair onderwijs is te zien maandag 29 november, aanvang 19.00 uur. In Spanje op de havenkade van Barcelona is het een drukte van belang want de pakjesboot dreigt te laat te vertrekken. De vraag is komt dat nog goed?. Bijna alle scholen van het primair onderwijs in Steenwijkerland gaan naar het Sinterklaastoneel. De kinderen van de scholen die ontbreken zijn deze avond ook van harte welkom.


Romeo en Julia

De voorstelling ‘Romeo en Julia’ is te zien op woensdag 1 december, aanvang 19.00 uur. Pizza’s vliegen je om de oren in deze snelle bewerking van Romeo & Julia ! Het wereldberoemde verhaal van de twee verliefde pubers die tegen de trots van hun vaders in de familieruzie voor eens en voor altijd proberen te stoppen. Deze voorstelling doet eer aan Shakespeare, maar laat een jong theaterpubliek met een frisse blik dit verhaal ontdekken.


Richard Groenendijk

De voorstelling ‘Voor iedereen beter’ van Richard Groenendijk is te zien op woensdag 1 december, aanvang 20.00 uur. Na een sabbatical van een jaar is Richard Groenendijk nu vol inspiratie terug in het theater met zijn gloednieuwe show: Voor iedereen beter. Het wordt wederom een hilarische avond, precies zoals we van hem gewend zijn. Want als er op dit moment íemand is, die een zaal kan laten bulderen van het lachen, is het Richard Groenendijk wel. Voor iedereen beter is een voorstelling die je niet snel zal vergeten. Dus kom van die bank en ga hem zien. Dat is ècht voor iedereen beter!


Ook te zien in De Meenthe: . Liften 2 op 2 december. The Lasses op 2 december. Jim Bakkum en big band op 3 december. Bram Bakker op 3 december. Herman van Veen op 4 december. Hoog Spel op 7 december. Ali B op 8 december. God, seks en Shostakovisch. Edwin Evers op 9 en 10 december. De Gruffalo op 11 december. Dolly Dots op 11 december. Aaf Brandt Corstius op 14 december. Evergreen top 1000 live op 15 december.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.