Plaatselijk Belang in Dorpsvisie: Woningbouw voor jeugd wordt grote uitdaging. Jongeren mogen Ossenzijl niet uit

Een van de belangrijkste uitdagingen waarvoor Ossenzijl staat is dat er binnen vijf jaar tien sociale huurwoningen worden gerealiseerd op plekken tussen de bestaande bebouwing. Voor de lange termijn (langer dan vijf jaar) moeten er ook meer huur- en koopwoningen verrijzen in het dorp. Deze en andere uitdagingen zijn terug te vinden in de Dorpsvisie 2021-2030, die de vorige uit 2009 vervangt.

Wim Liesker, voorzitter Plaatselijk Belang Ossenzijl: ?Als er geen nieuwe (betaalbare) woningen komen voor de jeugd zal dit op termijn rampzalig zijn voor de leefbaarheid van het dorp.?

Wim Liesker, voorzitter Plaatselijk Belang Ossenzijl: ?Als er geen nieuwe (betaalbare) woningen komen voor de jeugd zal dit op termijn rampzalig zijn voor de leefbaarheid van het dorp.? Foto: Roel Kleine

In de vernieuwde visie staan twee onderwerpen centraal: wonen en het wegennet. Volgens Wim Liesker, voorzitter van Plaatselijk Belang, is het belangrijk dat vooral jongeren kunnen blijven wonen in Ossenzijl. Het dorp ontbeert echter betaalbare (huur)woningen voor starters. Jongeren willen hier wel graag blijven maar er is hier geen woonruimte beschikbaar. „En”, zo redeneert Liesker, „als er geen nieuwe (betaalbare) woningen komen voor de jeugd zal dit op termijn rampzalig zijn voor de leefbaarheid van het dorp.”

Geen huurhuis te vinden