Podium Thuis concert met Duo Delta Scuti

Celliste Gemma Smit en pianist Mateo Viscarra Wilde zijn Duo Delta Scuti. Foto Podium Thuis

Sinds oktober vorig jaar organiseert Truus van Ittersum regelmatig Podium Thuis concerten in haar eigen huiskamer in Tuk, waar een mooie vleugel klaarstaat. Zo’n 25 mensen genieten in een intieme, ontspannen sfeer van muzikale talenten die komen optreden. Komende zondag 12 maart is alweer het vierde concert met ditmaal Duo Delta Scuti. Aanvang: 14.30 uur.

Gemma Smit (cello) en Mateo Viscarra Wilde (piano) spelen sinds vier jaar samen als duo. Een belangrijke inspiratiebron voor hen is de natuur. Delta Scuti is de naam van een helder stralende ster. Ze studeren beiden aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Ze vonden elkaar in de gemeenschappelijke liefde voor kamermuziek en repertoire uit de romantiek. Hun nieuwsgierigheid werd gewekt naar de veelzijdigheid van de verschillende stijlen binnen de klassieke muziek. De puurheid in het musiceren die ze beiden delen is voelbaar en maakt hun samenspel uniek. Ze spelen een prachtig programma met muziek van J.S. Bach, E. Elgar, C. Saint-Saëns en D. Shostakovich.

Eind april en half juni volgen nog de twee laatste concerten van dit Podium Thuis seizoen. Informatie en aanmelden: 06-22451178 / podiumthuis@gmail.com.

Nieuws

menu