Politie over brand die hotel Wanneperveen in de as legde: 'We gaan uit van brandstichting'

De brand die onlangs het hotel aan de Veneweg in Wanneperveen in de as legde, blijkt aangestoken. „We kunnen inmiddels op basis van onderzoek stellen dat we uitgaan van brandstichting. Het verdere onderzoek loopt nog, maar kost tijd”, zegt Sven Strijbosch van de politie.

Een grote brand legde het voormalige hotel in de as.

Een grote brand legde het voormalige hotel in de as. Foto: Martijn Bijzitter

Het voormalige hotel ‘Giethoorn2Stay’ aan de Veneweg in Wanneperveen brandde in de nacht van 15 juni volledig af. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was er geen houden meer aan en werd er opgeschaald zodat het vuur niet over zou slaan naar een naastgelegen pand.

Dat het hotel in vlammen is opgegaan, is allerminst toeval. Dat zei uitbater Berendina Bosman in een eerder interview met deze krant . Zij zei toen acht weken daarvoor melding te hebben gedaan bij de politie over dreigende brandstichting.

Complex

Brandonderzoeken zijn om meerdere redenen complex, geeft politiewoordvoerder Strijbosch aan. „Bijvoorbeeld omdat veel materiaal bij een brand verloren gaat. Neemt niet weg dat we er volop mee bezig zijn en erachter willen komen wie er verantwoordelijk is of zijn.”

De politie zoekt mensen die meer van de zaak weten. „Mensen die nog niet met ons gesproken hebben en meer weten, mogelijk beelden hebben of om andere redenen over relevante informatie beschikken, vragen we om zich alsnog te melden.”

Dat kan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000. „Die laatste optie staat los van de politie en een melding is dan voor ons nooit te herleiden naar een melder.”