Politiek Steenwijkerland zet vol in op duurzaamheid: 'Hoe komt college aan het bedrag van 3,3 miljoen euro. Is dat natte vingerwerk?'

De meerderheid van de gemeenteraad van Steenwijkerland stemt naar verwachting in met de najaarsnota 2022. Dat bleek deze week in de politieke markt. Over twee weken wordt in de raadsvergadering tot vaststelling besloten. Er werden uiteraard nog wel de nodige kanttekeningen geplaats. Veel aandacht was er voor duurzaamheid.

Het gemeentehuis aan de Vendelweg.

Het gemeentehuis aan de Vendelweg. Foto: Archief Wilbert Bijzitter

Henk Boxum (ChristenUnie) zette tijdens het debat een positieve toon. „Financieel zijn we een zeer gezonde gemeente. We staan dit jaar voor bijna 700.000 euro in de plus. Ook de komende jaren wijzen op sluitende begrotingen”, memoreerde Boxum. Meest in het oog springend in de najaarsnota is de instelling van een potje van 3,3 miljoen euro om maatschappelijke instellingen, zoals bijvoorbeeld dorpshuizen en verenigingen, te ondersteunen bij de enorm gestegen energiekosten. Fractievoorzitter André Bus van BuitenGewoon Leefbaar (BGL) sprak van een heldere najaarsnota.