Positiever in het leven door cursus Grip & Glans

Paula Bierma (links) en Sandra Lampe geven de cursus. Aangeleverde foto

Eind augustus start de tweede groep aan de cursus Grip & Glans. Deze cursus wordt gegeven door buurtwerkers Sandra Lampe en Paula Bierma van welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop. „Ik ben blij dat ik deze Grip & Glans training heb gevolgd, omdat ik er veel positiever door ben gaan denken!”, zei een van de cursisten van de eerste groep eerder dit jaar. Voor de groep die binnenkort start zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Als je ouder wordt, verandert soms je leefsituatie. Sommige veranderingen zijn prettig, zoals het krijgen van kleinkinderen en het hebben van meer tijd. Andere veranderingen zijn minder prettig, zoals de achteruitgang van gezondheid, het wegvallen van een vaste dagindeling, of verlies van dierbaren. Door dit soort veranderingen kun je de behoefte hebben aan nieuwe manieren om grip te houden op het leven en om het leven een beetje meer glans te geven. Iedereen die daar wel beetje hulp bij kan gebruiken en ouder is dan 55 jaar kan daarvoor de groepscursus Grip & Glans volgen. „Deze eerste cursus was voor ons zelf ook een primeur. Het was bijzonder om te ervaren hoe in de loop van een aantal weken er zo’n fijne groep ontstond en hoeveel het iedereen heeft opgeleverd!”, zeggen Sandra en Paula. Grip & Glans valt onder het programma ‘Samen in Beweging’, waar de gemeente Steenwijkerland aan deelneemt.

Schijf van vijf om prettig te leven

Tijdens de bijeenkomsten komen onderwerpen aan de orde die te maken hebben met manieren om het leven wat meer glans te geven. Als rode draad door de cursus loopt het gebruik van de zogenaamde GLANS-schijf van vijf. De glansschijf is vergelijkbaar met de voedingsschijf. Alleen gaat het niet over gezonde voeding, maar over andere belangrijke ‘voedingsmiddelen’ die mensen nodig hebben om prettig te leven. Concrete onderwerpen zijn:

G ezondheid, positief zijn en blijven;

L euke bezigheden, initiatief nemen en zelfvertrouwen opbouwen;

A ffectie, samen met anderen zijn en vriendschap;

N etwerken, nieuwe mensen leren kenen;

S terke punten, persoonlijke sterke punten ontdekken en uitbouwen.

Praktische info en aanmelden

De tweede cursus gaat van start op woensdag 31 augustus, vervolgens iedere woensdag in september en de laatste cursusochtend is dan op woensdag 5 oktober. Begin januari volgt er nog een terugkomochtend. Elke bijeenkomst duurt 2,5 uur en zal zijn van 9.30 tot 12.00 uur. Er is ruimte voor maximaal 10 personen. Iedere cursist krijgt de eerste bijeenkomst een mooi uitgevoerde werkmap. De cursus vindt plaats in de Kroonzaal van Zonnekamp, Oyershoeve 1, in Steenwijk. Aanmelden kan via info@sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080.

Nieuws

menu