Première Romeo & Julia van Jeugdtheater Diever goed ontvangen

Viktor Koetsier en Carice Boelm als het beroemde liefdespaar. Foto: Shakespearetheater Diever

In een volledig gevuld Globetheater speelde de productiegroep van Jeugdtheater Diever afgelopen weekend de première van ‘Romeo & Julia’, door theaterdocent Grytha Visser. Romeo & Julia is het fragment van Shakespeare dat het verhaal van een mensen en de desastreuze gevolgen van een tweedeling gebaseerd op haat en on verboden.

De productiegroep speelt ieder voorjaar een Shakespearestuk, met alle voorbereidingen en repetities die daar bij horen. Immers, jong geleerd is oud gedaan. Grytha Visser regisseert de stukken van de productiegroep.

Toneellessen

Al vele jaren biedt Shakespearetheater Diever jongeren uit de gemeente Westerveld en omstreken de mogelijkheid hun toneelvaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen onder begeleiding van professionele docenten. Hierbij staat het plezier in toneelspelen voorop. Phillipien Bos en Grytha Visser zijn zeer ervaren theaterdocenten die ook op andere plekken lesgeven en theaterproducties maken met jongeren. In de lesgroepen in Diever wordt niet alleen aandacht besteed aan toneelspelen, maar ook aan de sociale ontwikkeling van de acteurs in spé. Dit gebeurt onder meer door middel van spelletjes en improvisatie-oefeningen. Tijdens de toneellessen komen ook vaardigheden als grimeren en podiumontwerpen aan de orde. Naast de lesgroepen is er een productiegroep en sinds 2020 ook een 18+ groep.

Jeugdtheater Diever is niet alleen een leuke vrijetijdsbesteding voor lokale jongeren, het werkt ook als kweekvijver voor het grote theater. Dit jaar stonden diverse jeugdleden op het podium bij Macbeth & The Comedy of Errors.

Nieuws

Meest gelezen