Prentenboekjesfestival, een uitje in de herfstvakantie

Leuk voor de jongsten: zondag is het Prentenboekjesfestival in De Meenthe.

Leuk voor de jongsten: zondag is het Prentenboekjesfestival in De Meenthe. Foto: Rosa Vitalie

Hoezo schijnt de maan en waarom ziet hij er altijd anders uit? Kan jij alle sterren tellen en hoe ver weg zijn ze precies? Die oneindige sterrenhemel in het donker prikkelt de fantasie van jonge kinderen.Met Prentenboekjesfestival Onder de sterren en de maan presenteert Bureau Vanaf2 in samenwerking met uitgeverijen en Collectief Laag bij de Grond wederom een familiefestival: een foyerprogramma met veel bekende prentenboekfiguren en een Sterrenfabriek in combinatie met zowel een 2+ als 4+ voorstelling die aansluit bij dit thema.

Waan je tussen de sterren in de Sterrenfabriek , een theatrale installatie waar kinderen vanaf 2 jaar naar hartenlust kunnen spelen met sterren van allerlei materialen. Zacht, stevig, magnetisch. Maar sommige sterren worden wel heel bijzonder als je ze in de fabriek stopt. De Sterrenwachter kan jouw hulp goed gebruiken, dus help haar om sterren te verzamelen, of neem de mooiste ster mee naar een eigen plekje om ermee te spelen.

Het Astronautje (4+) van Klein Amsterdam Producties verovert de harten van alle jongens en meisjes die wel eens een ruimtereis zouden willen maken. Want hoe word je astronaut? Hoe sterk en snel moet je zijn? Het verhaal is geïnspireerd op de belevenissen en ervaringen van astronaut André Kuipers. Hij woonde en werkte meer dan een half jaar in het internationale ruimtestation ISS.

Daarnaast produceert Bureau Vanaf2 voor dit festival een nieuwe voorstelling , Raad eens hoeveel ik van je hou . De beroemde, lieve Hazeltje speelt hierin de hoofdrol, in de vorm van een poppenspeler met de originele pop. Het belooft een kleine, muzikale vertelvoorstelling te worden waarin één zin heel erg belangrijk is: “Ik hou van jou tot aan de maan en terug!”.

Het Prentenboekjesfestival is te zien op zondag 17 oktober in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. De voorstelling ‘Het Astronautje’ is te zien om 10.00 & 11.30 uur. De voorstelling ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ is te zien om 11.00 uur.