Proefreis Openbaar Vervoor voor senioren

Het stationsgebouw in Steenwijk.

Het stationsgebouw in Steenwijk. Foto: Martijn Bijzitter

Speciaal voor senioren houden Openbaar Vervoer-ambassadeurs op dinsdag 30 november een proefreis vanuit Steenwijk. Tijdens de proefreis laten Openbaar Vervoer-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein.

Op het station krijgen de deelnemers duidelijk uitgelegd hoe zij kunnen in- en uitchecken met de OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunnen zij oefenen met het laden van het reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Deelnemers dienen daarom hun eigen geldige OV-chipkaart mee te nemen of ze kunnen tijdens de proefreis een kaartje kopen. Na aanmelding wordt de deelnemer telefonisch geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats vanuit zijn of haar eigen woonplaats.

Halverwege het proefreisje wordt een koffiepauze gehouden. Hiervoor geldt dat een coronatoegangsbewijs en ID-bewijs getoond moet worden. Tijdens het reizen dient een mondkapje worden gedragen.

Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038 - 45 40 130.

De provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat Openbaar Vervoer-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren en proefreizen, organiseren zij ook informatiebijeenkomsten. Tevens is er een telefonisch OV-spreekuur.