Proeven met Wijnclub Delikaatje

Esther Alstein en Sjoerd IJzerman organiseren met hun wijnclub Delikaatje twee maal per jaar een wijnproeverij in Steenwijk.

Esther Alstein en Sjoerd IJzerman organiseren met hun wijnclub Delikaatje twee maal per jaar een wijnproeverij in Steenwijk. Foto: Aangeleverd

Wijnliefhebbers Esther Alstein en Sjoerd IJzerman hebben samen Wijnclub Delikaatje opgericht. Ze kennen elkaar 25 jaar en hebben samen gewerkt bij restaurant Kaatje bij de Sluis. Ook daarna zijn zij in de gastronomie blijven werken.

Esther Alstein werkt als docent op de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden, Sjoerd IJzerman heeft sinds 2007 een wijngroothandel in Steenwijk. Zij hebben Wijnclub Delikaatje opgericht om hun gezamenlijke passie voor gastronomie en bijzondere wijnen met hun leden delen.

De club organiseert twee maal per jaar een proeverij waar de leden minimaal 50 verschillende wijnen kunnen proeven met een bijpassend hapje. Voordat de wijnen op de proeftafel komen hebben er al verschillende voorselecties plaatsgevonden. Er is ook een proefpanel van 10 liefhebbers waarvan de mening in een proefboekje worden meegenomen, als leidraad voor de leden van de wijnclub.

Overal waar de kwaliteit dat toelaat kiezen de oprichters van Wijnclub Delikaatje voor biologische, ecologische of duurzaam verbouwde wijnen. Uitgangspunt zijn authentieke of juist verrassende Europese wijnen vanaf € 4,95. Natuurlijk komen de Sauvignon Blanc, Chardonnay en Merlot op tafel maar juist ook de bijzondere en minder bekende wijnen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan wijn en spijs door combinaties van smaakmakende bites bij de wijn te presenteren.

Lidmaatschap van deze club kost € 45,- per jaar. Daarvoor wordt er twee maal per jaar een wijnproeverij georganiseerd met minimaal 50 wijnen en bijpassende bites onder begeleiding vakkundige adviseurs op vinologisch en gastronomisch vlak. De eerste proeverij vindt plaats op 24 april. Wie lid wil worden of wil helpen bij de voorselectie van de wijnen kan kijken op de website www.wijnclubdelikaatje.nl.