Provincie draagt € 600.000,- bij aan herontwikkeling ’t Gedempte Diep

Wethouder Bram Harmsma en gedeputeerde Monique van Haaf presenteren de plannen voor de kop van het Steenwijkerdiep. Foto: Wilbert Bijzitter

De gemeente Steenwijkerland heeft in 2020 samen met de provincie Overijssel een stadsarrangement opgesteld om het centrum van Steenwijk een oppepper te geven. Er wordt hard gewerkt aan de uitstraling en vitaliteit van Steenwijk en de herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkdiep. De provincie geeft een financiële bijdrage van € 600.000,-.

Gedeputeerde Monique van Haaf bracht daarom maandag 14 maart een bezoek aan locatie Steenwijkerdiep.

Aantrekkelijk en bereikbaar

Wethouder Bram Harmsma: „We gaan de kwaliteit van Steenwijk centrum en het Gedempte Steenwijkdiep verder verbeteren. Het Gedempte Steenwijkerdiep heeft een opfrisbeurt nodig. Het wordt ingericht als entree naar de stad en krijgt meer smoel. Met de aanpak van de ‘kop’ van het Steenwijkerdiep zetten we een mooie stap om de aantrekkelijkheid en bereikbaarheid richting de binnenstad te verbeteren. De route van en naar het park Rams Woerthe wordt verfraaid. Door bijvoorbeeld meer groen aan te brengen en een extra toegang naar het park te maken. Het Steenwijkerdiep wordt een vaarverbinding naar de toeristische gebieden, met ligplaatsen voor historische schepen. De bijdrage van de provincie is geweldig en maakt dat we onze wensen kunnen uitvoeren.”

Provincie ondersteunt

De afgelopen jaren is al veel geïnvesteerd in de binnenstad van Steenwijk. De Markt is bijvoorbeeld opnieuw ingericht. En met hulp van een financiële bijdrage van de provincie Overijssel is de stadstuin Nettelbosch aangelegd en het middeleeuwse Terreplein blootgelegd. Gedeputeerde Monique van Haaf: „De provincie is blij met het resultaat van het eerste stadsarrangement. Mooi om te zien hoe snel Steenwijkerland doorpakt. De stappen die nu gezet gaan worden zijn een mooi vervolg en sluiten naadloos aan bij de doelstellingen van de provincie Overijssel voor vitale steden.”

Nieuws

menu