Punkband Magnetic Spacemen met frontman Sam Pols uit Steenwijk gaat op herhaling bij de Buze

Magnetic Spacemen komt 5 november naar De Buze. Foto Jan Peter Jansen

Magnetic Spacemen komt naar de Buze in Steenwijk. In november kon het optreden van de band in de niet doorgaan, maar op zaterdag 4 februari komen ze dat goed maken. De band speelde, sinds de oprichting in 2014, meerdere malen in de Buze. Frontman Sam Pols komt oorspronkelijk uit Steenwijk en liep er al rond toen hij een kleuter was.

Pols is inmiddels een volwassen man geworden met veel ervaring op de planken. Zijn band heeft een reeks optredens achter de rug waar menig artiest van droomt. Grote poppodia zoals Paradiso Amsterdam, Hedon Zwolle, Vera Groningen en 013 in Tilburg staan al geruime tijd afgevinkt in de wensenlijst. Magnetic Spacemen heeft al op menig groot festival, zoals bijvoorbeeld de Zwarte Cross of Dauwpop gespeeld.

De band brengt een onvervalste mix van gruizige garagerock, surfy postpunk en 60’s beat, verpakt in catchy songs en energieke shows. De mannen waren vorig jaar nog live te horen op radio 3Fm.

Eigen muziek

Magnetic Spacemen heeft reeds twee EP’s en twee albums afgeleverd. Ondanks enkele wisselingen in de bezetting weet de band uitstekend stand te houden. Iets waar Steenwijkerland best trots op mag zijn. Immers, een band met eigen muziek in de benen houden is tegenwoordig een behoorlijke prestatie.

In het voorprogramma staat The Ballet Bombs. Een Glam/Stoner-Garage trio uit Eindhoven. Vrijgevochten, afwisselend, dansbaar en heavy. Flink dreunende gitaren met een dikke fuzzsound. Het gas gaat erop en wordt niet meer losgelaten. Luister en geniet van pure Stonerrock op basis van driestemmige zang, bergen scheur, reverb en echo achter een gigantische muur van geluid.

De deuren van de Buze gaan om 21.00 uur open. Kaarten via www.buze.nl .

Nieuws

menu