RSG Tromp Meesters organiseert ‘Woldbergloop’

Eerder hield de school IRun2BFit in park Rams Woerthe. Archieffoto Martijn Bijzitter

Na de meivakantie zijn alle brugklassers van de RSG Tromp Meesters gestart met het project ‘Gezonde Leefstijl’. Tijdens de lessen lichamelijke opvoeding worden de leerlingen steeds meer bewust gemaakt van welke factoren invloed hebben op een gezonde leefstijl en wat ze zelf kunnen doen om één of meerdere dingen te verbeteren. Het project wordt afgerond op maandag 13 juni met de ‘RSG Tromp Meesters Woldbergloop’.

De brugklassers zijn bezig met zes pijlers: voeding, beweging, middelen, slaap, ontspanning en sociaal. Tijdens de lessen lichamelijke opvoeding komt de pijler ‘beweging’ natuurlijk aan bod, maar ook de andere pijlers krijgen stuk voor stuk aandacht. Door onder andere looplessen aan te bieden, werken de leerlingen aan hun uithoudingsvermogen. Uiteindelijk kunnen ze op verschillende niveaus deelnemen aan de Woldbergloop, van powerwalken tot hardlopen op wedstrijdniveau.

Deze afsluiter van het project ‘Gezonde Leefstijl’ wordt gecombineerd met een sponsoractie voor het Rode Kruis: in actie voor mensen in nood! Want iedereen verdient het om in een veilige en gezonde omgeving op te groeien. Het project van de RSG Tromp Meesters en de Woldbergloop zijn ook nog eens een mooie voorbereiding voor leerlingen die willen deelnemen aan de StoneCityRun op zondagmiddag 19 juni.

Nieuws

menu