RTV SLOS mag nog 5 jaar blijven en knapt gebouw en omgeving op

Er is een mooi groot terras aangelegd zodat de programma’s in de zomertijden ook buiten gepresenteerd kunnen worden. Foto: Eigen foto

RTV SLOS kan zich nog minstens 5 jaar op de locatie De Schans verschansen. Aanleiding om het pand en de omgeving op te knappen.

Er heerste rond de discussie wel of geen unilocatie voor de scholen onzekerheid of de lokale omroep nog wel in het huidige pand kon blijven. „Als er werd gekozen voor twee locaties, dan zou Eekeringe moeten uitbreiden naar onze locatie. Er is echter gekozen voor een unilocatie. Op zijn vroegst begint de bouw over 5 jaar en dan zal Eekeringe plaats moeten maken voor woningbouw en ook onze locatie is dan in beeld voor woningbouw”, licht voorzitter Jan Vermeulen toe.

„Daarom blijven we op zoek naar alternatieve gemeentelijke locaties voor de toekomst. Zo hangt de vlag er nu bij. Maar we zijn blij dat er na jarenlange onzekerheid duidelijkheid is. Er is nu rust in de tent.”

Het gebouw heeft de nodige onderhoud nodig. „We hadden te maken met lekkages. Die worden nu professioneel dicht gemaakt.” Verder heeft een groepje vrijwilligers de handen ineen geslagen en de tuin aangepakt. Zo zijn alle bomen en hagen rondom het terrein gesnoeid en is er met financiële hulp van O.P.A. (Oud Papier Actie) een mooi groot terras aangelegd zodat de programma’s in de zomertijden ook buiten gepresenteerd kunnen worden.

Nieuws

menu