Rabo Theater De Meenthe bestaat een halve eeuw, maar haalt het ook de eeuw? 'Als 1,5 meter afstand nog lang blijft, dan is het theater ten dode opgeschreven'

Rabo Theater De Meenthe bestaat een halve eeuw. De Meenthe is meer dan een theater. „We zijn in theaterland altijd al een vreemde eend in de bijt geweest”, zegt Meenthe-directeur Han Evers.

'Storm over Beulaeke' in de open lucht. Een eigen productie en een schot in de roos.

'Storm over Beulaeke' in de open lucht. Een eigen productie en een schot in de roos. Foto: Martijn Bijzitter

50 jaar geleden was De Meenthe een streekcentrum met theater en sporthal, tegenwoordig een theater met evenementenhal. Daarnaast heeft het diverse huurders, zoals Scala Centrum voor Kunsten, organiseert De Meenthe sinds dit jaar openluchtvoorstellingen (Openluchttheater Tolhekke) en sinds twee jaar openluchtconcerten (Live in park Rams Woerthe), heeft het een eigen theaterproductie (Storm over Beulaeke, Razzia en Het Mysterie Wardenier en straks ‘Het eiland in de verte’ over Urk) en heeft het een Filmhuis. „We zijn een van weinige theaters die zoveel doen. Dat heeft ook te maken met het feit dat tot de komst van De Meenthe er geen theaterachtergrond in Steenwijk was.”

Nieuws

menu