Rabobank helpt maatschappelijke gebouwen aan zonnepanelen

Sportaccommodatie Slingerbos krijgt een cheque van € 5.000,-

Sportaccommodatie Slingerbos krijgt een cheque van € 5.000,- Aangeleverde foto

Zwembad de Broene ‘Eugte uit Staphorst en stichting Sportaccommodatie Slingerbos uit Steenwijk kunnen aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen op hun dak.

Dat is de uitkomst van een actie waarbij de leden van de coöperatieve Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland konden stemmen op gebouwen van maatschappelijke organisaties zoals scholen, bibliotheken, culturele instellingen en buurthuizen. De gebouwen met de meeste stemmen krijgen een aanzienlijke bijdrage op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Zo wordt samen maatschappelijke gebouwen verduurzaamd en wordt de energierekening verlaagd.

„Juist in deze tijden van stijgende energie- en gasprijzen is het belangrijk dat we kijken hoe we de gebouwen in onze regio kunnen verduurzamen. Hiervoor kan je natuurlijk denken aan je eigen huis of een bedrijfspand, maar net zo belangrijk is de verduurzaming van de school, sportvereniging, bibliotheek of het theater bij jou in de buurt. Al het geld dat zij kunnen besparen op de energierekening kunnen ze weer investeren in hun gemeenschap. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe speeltoestellen, boeken of sportvelden. Daarom investeert Rabobank een deel van haar coöperatief dividend, een fonds om de regio’s te versterken, in het verduurzamen van deze maatschappelijke gebouwen”, zegt Stefan Lohuis, directeur Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland.

Woongeluk

„Culturele instellingen, bibliotheken en sportclubs maken een buurt leefbaar en dragen bij aan het woongeluk van iedereen. Het is van groot belang dat we juist ook deze gebouwen klaar maken voor de toekomst. Met deze zonnepanelen helpen we maatschappelijke organisaties hun energierekening te verlagen, zetten we een belangrijke stap in de energietransitie én dragen we bij aan een goede en gezonde leefomgeving.”

Zwembad de Broene ‘Eugte ontvangt een cheque van € 15.000,-, Sportaccommodatie Slingerbos een cheque van € 5.000,- ten behoeve van de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Uiteraard kunnen de scholen, clubhuizen, bibliotheken en theaters die niet hebben gewonnen samen met Rabobank in gesprek om te kijken hoe zij geholpen kunnen worden met het verder verduurzamen van hun gebouwen middels bijvoorbeeld een financiering en/of deelname aan de Rabo ClubSupport 2022. Bekijk alle winnaars op rabobank.nl/leden/maatschappelijke-gebouwen .