Rabobank helpt stichting Sportaccommodatie Slingerbos uit Steenwijk aan zonnepanelen

De stichting Sportaccommodatie Slingerbos uit Steenwijk ontving 5.000,- euro. Foto: Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland

Stichting Sportaccommodatie Slingerbos uit Steenwijk en Zwembad de Breune Eugte uit Staphorst en kunnen aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen op hun dak. Zowel het zwembad en de stichting hebben een gift ontvangen van de coöperatieve Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland om de panelen aan te schaffen.

De gift is een resultaat van een actie waarbij de leden van de coöperatieve Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland konden stemmen op gebouwen van maatschappelijke organisaties zoals scholen, bibliotheken, culturele instellingen en buurthuizen. De gebouwen met de meeste stemmen krijgen een aanzienlijke bijdrage op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Zwembad de Broene Eugte ontvangt een cheque van 15.000,- euro en Sportaccomodatie Slingerbos een cheque van 5.000,- euro. De bedragen zijn ten behoeve van de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Goede en gezonde leefomgeving

„Culturele instellingen, bibliotheken en sportclubs maken een buurt leefbaar en dragen bij aan het woongeluk van iedereen. Het is van groot belang dat we juist ook deze gebouwen klaar maken voor de toekomst”, vertelt Stefan Lohuis, directeur Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland. „Met deze zonnepanelen helpen we maatschappelijke organisaties hun energierekening te verlagen, zetten we een belangrijke stap in de energietransitie én dragen we bij aan een goede en gezonde leefomgeving.”

Scholen, clubhuizen, bibliotheken en theaters die niet hebben gewonnen kunnen samen met Rabobank in gesprek om te kijken hoe zij geholpen kunnen worden met het verder verduurzamen van hun gebouwen middels bijvoorbeeld een financiering en/of deelname aan de Rabo ClubSupport 2022. Bekijk alle winnaars op rabobank.nl/leden/maatschappelijke-gebouwen .

Nieuws

menu