Rainbow Radio start op 1 mei met uitzenden

Tijdens de Regenboogweek was de hele week de Regenboogvlag te zien op de toren in Steenwijk.

Tijdens de Regenboogweek was de hele week de Regenboogvlag te zien op de toren in Steenwijk. Foto: Wilbert Bijzitter

Tijdens de Regenboogweek, georganiseerd door de Stichting Regenboog Steenwijkerland in oktober vorig jaar, was de eerste uitzending van Rainbow Radio Steenwijkerland. Deze uitzending stond in het teken van de festiviteiten van die week. Er is de afgelopen tijd gewerkt aan een mooi radioprogramma voor het komende jaar. Maandag 1 mei start de eerste officiële uitzending van Rainbow Radio.

Rainbow Radio Steenwijkerland is ontstaan door een samenwerking met RTV Slos, de lokale omroep van Steenwijkerland. De presentatie van het programma wordt gedaan door Ria van Hien, Maarten Molenkamp en Kimberly de Jonge. Herman van Hien en Thomas Maassen verzorgen achter de schermen de techniek.

In elke uitzending van Rainbow Radio staat een bepaald onderwerp centraal. De eerste uitzending vindt plaats op maandag 1 mei om 18.00 uur. Het thema van de eerste uitzending staat in het teken van leven met oorlog. Dit naar aanleiding van de dagen 4 mei (dodenherdenking) en 5 mei (Bevrijdingsdag). Iedere uitzending is er een gast die meepraat over het onderwerp. Voor de aankomende uitzending is dit Ronald Bakker, voorzitter van Stichting Regenboog Steenwijkerland. In de uitzending zal Ronald Bakker onder andere toelichten waarom de stichting het belangrijk vindt een krans te leggen tijdens de dodenherdenking. De kranslegging vindt om 18.00 uur plaats in Tuk en om 20.00 uur in Steenwijk en Blokzijl.

Rainbow Radio is de komende maanden op de eerste maandag van de maand live te beluisteren via de radio en anders via www.rtvslos.nl. Hier zijn na afloop alle uitzendingen ook terug te luisteren. Wie interesse heeft om aan te schuiven als gast of ideeën heeft voor een interessant onderwerp, kan dit laten weten via het e-mailadres info@regenboogsteenwijkerland.nl.