Ralph de Jongh speelt woensdag Blues op de Markt

Blueszanger Ralph de Jongh komt woensdag met zijn band Friends naar Steenwijk.

Niemand minder dan de rasechte blueszanger Ralph de Jongh komt aanstaande woensdag 10 augustus naar Steenwijk om zijn muzikale skills te laten zien en horen tijdens het Vestingfeest. De zanger vervangt hiermee de Dog Trail Bluesband. Afgelopen week is gitarist Frans Jeurink van deze bluesband overleden na een noodlottig verkeersongeval met zijn motor.

Steenwijk Vestingstad moest daardoor op zoek naar een vervangende band en heeft met Ralph de Jongh, die samen met zijn band Friends op de Markt optreedt, een meer dan gelijkwaardig alternatief gevonden.

Pure muziek resulteert in een geweldig bluesfestijn

Ralph de Jongh staat voor echte pure muziek. Niet alleen om te horen maar ook om te zien. Zijn lijf en leden worden ook de muziek als hij speelt. Hij speelt geen muziek, maar wordt de muziek en het publiek is getuige van een niet aflatende, verbazende energie die uit al zijn poriën stroomt als De Jongh optreedt. En die energie resulteert elke keer weer in een geweldig bluesfestijn. Eentje die wij Hollanders van de koude grond bijna niet meer kennen.

Blues en folk in de Vestingstad

Op het podium op de Markt treden vanaf 12.00 uur tot middernacht de volgende bands op: Ralph de Jongh & Friends, Lain’s work out met Lain Barbier, bekend van The Voice Senior, Djoezz en Lou & The Blues Cowboys. Tijdens de braderie zijn The Mule Stompers, Huub & Henk en The Cowpokes in de winkelstraten te zien en zij brengen onvervalste bluegrass en folk ten gehore.

Foodtruck Festival tijdens zwoele woensdag

Naast Blues op de Markt wordt ook het Foodtruck Festival gehouden. De gehele dag staat in het teken van eten uit alle windstreken en fijne muziek. Een perfect menu voor een zwoele, relaxte middag en avond in de Vestingstad. Het actuele programma is te vinden op www.steenwijkvestingstad.nl.

Nieuws

menu