Rebelse meiden en ouwe punkrockers in Poppodium de Buze

De meidencoverband Rebel Rose komt 8 oktober naar De Buze. Foto Rebel Rose

Zaterdag 8 oktober presenteert Poppodium de Buze aan de Oostwijkstraat weer twee live bands. De meidencoverband Rebel Rose en de nederpunkband De Heroes.

Geluk bij een ongeluk bracht Rebel Rose op een prime time positie tijdens de laatste editie van het Dicky Woodstock Festival in Steenwijkerwold. Het lukte de band bestaande uit de zussen Aleida en Erika Kranendonk, Marlon van Looy, Monique Blok en frontvrouw Bianca Gaal de aandacht van het publiek vast te houden en er een mooi feest van te maken. Een band om in de gaten te houden en voldoende reden voor de Buze om ze in het programma op te nemen.

De Heroes uit Zwolle tapten voorheen uit een ander vaatje. De mannen stonden aan de vooravond van een tour door Brazilië, maar corona gooide roet in het eten. De Engelstalige punkrock maakte plaats voor punk in het Nederlands met invloeden van The Stooges, Tröckener Kecks en Claw Boys Claw. Alleen de albumhoes van het onlangs uitgebrachte album ‘Zwolle’ is al briljant bedacht. Het is een persiflage op de hoes van ‘Once upon of time in the west’ in het Nederlands: ‘Het gebeurde in het westen’. Op de albumhoes zie je in deze stijl een paar herkenbare kenmerken van de thuisstad van de Heroes: Zwolle incl Peperbus, IJsselbrug en bankgebouw. En de toepasselijke toevoeging ‘Het gebeurde in het Oosten’. De band brengt meer dan 50 jaar ervaring, opgedaan in bands als LoveBite en Simpel mee naar de Buze. Deze mannen weten wat zij het publiek willen brengen.

De link tussen beide bands? ‘We heard them both say they were rebellious!’ Zaterdag 8 oktober in Poppodium de Buze. Kaarten in de voorverkoop à €5,- via www.buze.nl verkrijgbaar. De zaal is om 21.00 uur open.

Nieuws

menu