Regenboog Taart van de Week

De aanwezige bestuursleden namen zaterdagavond de taart in ontvangst. Foto Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Bakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28, Dorpsstraat 29 in Vledder en het Piet Soerplein 3 in Havelte, gaat deze week naar het bestuur en de vrijwilligers van de Stichting Regenboog Steenwijkerland.

De bestuursleden, voorzitter Ronald Bakker, vice-voorzitter Jolanda Terlien, secretaris Femke Welvaadt, penningmeester Ineke de Jong (niet op de foto), woordvoerder Maarten Molenkamp, vrijwilligerscoördinator Marcel van der Heide, communicatiebestuurslid Stijn Flobbe en de bestuursleden Hedzer Vis en Myrddin Verdam, namen de taart in ontvangst tijdens het eindfeest zaterdagavond in De Buze.

Afgelopen week was de jaarlijkse regenboogweek, met ‘Laat van je horen!’ als thema. De hele week waren kleurrijke activiteiten in de hele gemeente, waaronder het Zero Flags Project op Coming Out Day dinsdag 11 oktober: 71 vlaggen op de Markt, symbolisch voor 71 landen in de wereld waar het strafbaar is om jezelf te mogen zijn. Het doel van dit project is, dat er geen landen meer zullen zijn (zero flags), waar jezelf zijn strafbaar is. Verder een mini-informatiemarkt, de allereerste regenboog-radio-uitzending bij de SLOS, de foto-expositie ‘Queer’, een regenboogwandeling, een regenboogquiz in De Landerijen, lettersoep eten in Vollenhove, een filmavond en op vrijdagavond een kleurrijke avond voor jongeren.

Het was een kleurrijke week, waarin velen gelukkig van zich hebben laten horen.

Stichting Regenboog Steenwijkerland Stichting Regenboog Steenwijkerland komt op voor de belangen en positie van LHBTIQ+ inwoners (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgender personen, intersekse personen, queer personen en anderen) en iedereen die zich met deze groep verbonden voelt. De stichting is een netwerk van en voor de LHBTIQ+ gemeenschap in Steenwijkerland. Regenboog Steenwijkerland wil vooruitgang boeken in zichtbaarheid, sociale erkenning, acceptatie en emancipatie van LHBTIQ+ inwoners, onder het motto ‘Leef je kleur, kleur je leven!’ Kijk voor meer informatie op www.regenboogsteenwijkerland.nl

Nieuws

menu