Regenboogbijeenkomst ter gelegenheid van IDAHOBIT. ‘Stilstaan bij de mensen die dagelijks te maken hebben met vormen van discriminatie en geweld’

De bestuursleden van Stichting Regenboog Steenwijkerland.

De bestuursleden van Stichting Regenboog Steenwijkerland. Foto Sieb van der Laan

Op 17 mei 2023 wordt wereldwijd de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie (IDAHOBIT) gevierd. Op deze belangrijke dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de strijd tegen discriminatie en geweld op basis van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken.

In het kader van deze dag organiseert Stichting Regenboog Steenwijkerland een speciale regenboogbijeenkomst voor de inwoners van de gemeente Steenwijkerland. Stichting Regenboog Steenwijkerland wil met deze bijeenkomst stilstaan bij de mensen die dagelijks te maken hebben met vormen van discriminatie en geweld. De bijeenkomst zal plaatsvinden in de kapel van De Laatste Eer in Steenwijk en heeft als doel aandacht te vragen voor en te bieden naar allen die te maken hebben met discriminatie en geweld op basis van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie of geslachtskenmerken. Ronald Bakker, voorzitter van de stichting, benadrukt het belang van de bijeenkomst: „Het is van cruciaal belang dat mensen weten dat ze altijd bij ons terecht kunnen. Als stichting zetten wij ons in om een veilige en inclusieve omgeving te bieden waar iedereen zichzelf kan zijn.”

IDAHOBIT is een dag waarop solidariteit en bewustwording centraal staan. Stichting Regenboog Steenwijkerland nodigt dan ook iedereen uit om de Regenboog Bijeenkomst bij te wonen op 17 mei 2023. Het evenement biedt een gelegenheid voor ontmoeting en herdenking maar ook de mogelijkheid voor geïnteresseerden om kennis te maken met de activiteiten van de stichting. „Tijdens de avond zullen we samen stilstaan bij de waarde van individuele expressie en vrijheid.”

De inloop van de avond is vanaf 19.30 uur, gevolgd door het programma om 20.00 uur.