Regenpijpen laten doorzagen tijdens rioolwerkzaamheden van de gemeente? Klaas en Emmie uit Tuk waarschuwen: 'Tien jaar geleden is dit bij ons gebeurd. Nu zitten we met rotte balken en schimmel'

Klaas en Emmie van den Broek uit Tuk lieten tien jaar geleden tijdens rioolwerkzaamheden van de gemeente Steenwijkerland de regenpijpen doorzagen. Resultaat: rot en schimmel in de vloerbalken. „We willen de mensen in de wijk Oostwijken, waar ook de optie is om de regenpijpen door te zagen, waarschuwen voor deze ellende.”

Klaas en Emmie van den Broek bij de afgezaagde regenpijp. De onschuldige ingreep van tien jaar geleden zorgt nu voor flinke problemen.

Klaas en Emmie van den Broek bij de afgezaagde regenpijp. De onschuldige ingreep van tien jaar geleden zorgt nu voor flinke problemen. Foto: Wilbert Bijzitter

Tien jaar geleden lag de Bergesteinlaan in Tuk open voor rioolwerkzaamheden. Dus toen Klaas en Emmie van den Broek bezoek kregen van een werknemer van het aannemersbedrijf dat de werkzaamheden uitvoerde met het verzoek om de regenpijpen door te zagen, lieten ze dit in goed vertrouwen toe. Nu blijkt dit goede vertrouwen 30.000 euro te kosten, en de gemeente trekt zijn handen ervan af.