Reis door Zuid-Oost Azië geeft wending aan leven Steenwijkse: Sharon Brocx start praktijk Inner Balance

De yogavorm die Sharon geeft is Hatha yoga. Deze vorm van yoga bestaat uit houdingen en oefeningen waarbij alle spieren in het lichaam gebruikt worden. Foto: Sieb van der Laan

Tussen 2018 en 2020 maakt Sharon Brocx (31) een reis door Zuid-Oost Azië. Het verandert haar leven totaal. Terug in Nederland besluit ze met de opgedane kennis er ervaringen anderen te gaan helpen. Op 23 september startte de Steenwijkse met haar praktijk Inner Balance voor yoga, reiki en intuïtieve healing.

Jarenlang tijd koestert Sharon de wens om een wereldreis te gaan maken. Als ze in 2016 de Ziekte van Lyme krijgt, neemt ze een drastisch besluit. „Ik was ernstig ziek en zei tegen mezelf: als ik beter word, keer ik niet terug naar mijn oude werkleven.” Gelukkig herstelt Sharon, waarna ze haar baan als bewaker bij Defensie opzegt. Ook zegt ze de huur van haar appartement op. Ze verkoopt bovendien al haar meubels, auto en motor en legt de opbrengst daarvan bij het geld dat ze al gespaard heeft. Het is voldoende om een twee jaar durende reis door Zuidoost-Azië te financieren. Ze doet daarbij meerdere landen aan, waaronder Vietnam, Laos, Indonesië, Myanmar en Thailand.

Gevoel van thuiskomen

In laatstgenoemd land bezoekt Sharon middenin de jungle een kleine Boeddhistisch tempel, waar nooit eerder een toerist is geweest. De eigenaresse vraagt haar of ze wil blijven voor een meditatie retraite. Sharon’s ogen gaan stralen als ze vertelt: „Ik ben daar veertien dagen gebleven en Boeddhist geworden. Het was een diep gevoel van thuiskomen, het mooiste wat ik ooit heb ervaren.” Sharon ontdekt hier dat ze de gave van intuïtieve healing heeft. Daarmee bedoelt ze dat ze aanvoelt waar iemand pijn heeft en door handoplegging energie kan doorgeven die anderen kunnen genezen. Tijdens haar reis komen meerdere mensen op Sharon af die pijn ervaren. „Zo heb ik een non met schildklierproblemen en op afstand mijn eigen moeder, die de Ziekte van Crohn heeft, kunnen helpen.”

Lenig

In Indonesië gaat Sharon met een vriendin mee naar een yogales. De yogaleraar zegt dat hij haar heel lenig vindt en vraagt of ze al eerder aan yoga heeft gedaan. Dat is niet het geval, maar Sharon besluit wel om meer met yoga te gaan doen. Op haar hotelkamer gaat ze dagelijks filmpjes op YouTube bekijken, soms wel vier uur achter elkaar. „Ik vond het zo fijn, dat ik totaal het besef van tijd kwijtraakte en er helemaal in opging en dat terwijl ik vroeger zo stijf als een hark was”, zegt Sharon lachend.

Na nog een bezoek aan Australië keert Sharon na het uitbreken van de coronacrises in maart 2020 terug in Nederland. „Op het vliegveld zeiden ze tegen mij dat ik geen twee dagen later had moeten komen, anders had ik vast in Australië gezeten.” Omdat de yogadocentenopleiding die ze in India wil volgen niet door kan gaan, schrijft Sharon zich in Nederland hiervoor in. Ook volgt ze hier cursussen reiki en mag ze zich nu Kundalini reikimaster noemen. „Met reiki kan ik door handoplegging blokkades opheffen, zodat je weer in verbinding komt met universele energie”, legt ze uit.

Inner Balance

Een eigen praktijk beginnen, vindt Sharon aanvankelijk nog een grote stap. Inmiddels heeft ze al haar twijfels opzij gezet. „Ik ga het gewoon doen. Ik wil graag doen wat mij gelukkig maakt en met mijn kennis en ervaring anderen gaan helpen”, zegt ze zelfverzekerd. Ze is begonnen op Facebook en Instagram met de pagina @innerbalance.health. De bezoekers daarvan en anderen nodigt ze uit voor de lessen die ze wil gaan geven. Daarbij gaat ze zich eerst op yoga focussen. De yogalessen gaat Sharon wekelijks geven op de donderdagavonden in wijkcentrum De Gagels. De eerste les was op donderdag 23 september van 19.30 tot 20.30 uur. Later komen daar nog reiki en intuïtieve healingsessies bij. Daarvoor gaat ze een kamer in haar huis in de Oostermeenthe inrichten.

Hatha yoga

De yogavorm die Sharon geeft is Hatha yoga. Deze vorm van yoga bestaat uit houdingen en oefeningen waarbij alle spieren in het lichaam gebruikt worden. Ze maken je bewust van de spanning in je lichaam. „Ik wissel oefeningen met inspanning en ontspanning met elkaar af”, legt ze uit. De doelgroep waar Sharon zich op richt zijn met name mensen die stress in hun leven ervaren, waaronder jonge moeders. „Bij mij kun je tot rust komen,” nodigt Sharon uit.


Kijk voor meer informatie op www.innerbalance.health .

Nieuws

menu