Rekeninghouders Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland steunen lokaal verenigingsleven massaal

De bibliotheek Kop van Overijssel kreeg ook een bijdrage, voor activiteiten. Foto: Martijn Bijzitter

De afgelopen weken hebben 5804 leden van Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland via Rabo ClubSupport gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. Maar liefst 327 clubs en verenigingen uit deze regio kunnen rekenen op een ondersteuning.

Na het tellen van alle stemmen bleek Stichting Arme kant van Meppel uit Meppel als grote winnaar uit de bus te komen. Zij ontvangen € 3.971,85 vanuit Rabo ClubSupport voor een kerstactie voor ongeveer 700 huishoudens met een laag besteedbaar inkomen in Meppel. Juist dit doel sprak zo aan bij de stemmers. Maar er waren veel meer winnaars. Zo ontving Bibliotheek Kop van Overijssel een bijdrage voor het organiseren van activiteiten en AMBC Staphorst een bijdrage voor het realiseren van een nieuwe crossbaan. Het totale overzicht is te bekijken op www.rabo-clubsupport.nl.

Actief verenigingslid zorgt voor betrokken buurt

“Het is fantastisch om te zien hoeveel leden gestemd hebben,” vertelt Johan Hutten, coöperatief directeur Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland. “Daaruit spreekt een enorme betrokkenheid. En terecht. Het verenigingsleven vervult een belangrijke sociale en maatschappelijke rol in onze regio. Het is een plek waar iedereen welkom is, je van elkaar kan leren, je kan ontwikkelen en jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil kan deelnemen. Dankzij Rabo ClubSupport versterken we het verenigingsleven zodat ze die rol kunnen blijven vervullen.”


Rabo ClubSupport

Via Rabo ClubSupport konden clubs en verenigingen zich aanmelden voor ondersteuning op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Dit jaar hebben meer dan 30.000 clubs zich landelijk opgegeven. In de regio Meppel-Staphorst-Steenwijkerland hebben 327 verenigingen en stichtingen zich aangemeld. Er werd maar liefst € 200.000 verdeeld onder de deelnemende verenigingen en stichtingen. Tot en met 25 oktober konden leden van de Rabobank via Rabo Internetbankieren of de Rabo Bankieren App stemmen op hun favoriete club of vereniging.


Deze week zijn de resultaten bekendgemaakt en werd de top 3 positie uit Meppel-Staphorst-Steenwijkerland verrast. Vanwege de coronamaatregelen is er bij de clubs op locatie een klein feestje gevierd; op 1,5 meter en in de buitenlucht werden de aanwezige winnaars gefeliciteerd met het behaalde resultaat en ontvingen zij de welverdiende cheque. Meer informatie vind je op Rabobank.nl/clubsupport

Nieuws

menu