Renovatie Sint Clemenskerk is in volle gang met vizier op zomer. ‘Oude fundering ingang uit ergens 1500 blootgelegd’

Kruiwagens vol zand, cement, houten balken, stukken uit de vloer. Als je nog niet goed wakker bent wordt het link. Dan lig je zo op je kokosnoot. In de Sint Clemenskerk wordt druk overleg gepleegd tussen mensen met handige handjes. „Zo blij dat we weer fysiek contact met elkaar kunnen hebben”, zegt projectleider Wim Hultink.

Wim Hultink toont de oude stenen die de vroegere fundering vormden voor de ingang van de kerk, zo’n vijf eeuwen geleden.

Wim Hultink toont de oude stenen die de vroegere fundering vormden voor de ingang van de kerk, zo’n vijf eeuwen geleden. Foto: Sieb van der Laan

„Voorheen ging alles digitaal via Teams. Nu we kort na de jaarwisseling zijn begonnen met de fysieke verbouwing krijg je in de praktijk toch een wat ander beeld van hoe het eruit komt te zien”, zo ervaart Hultink. Het hele voortraject is zo’n twee jaar geleden al opgestart. „Oftewel hoe gaan we precies aan het werk. De kerk is een rijksmonument. Dus gaat alles in samenspraak met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.”

Nieuws

menu