Repair Café bij 'Duurzaam Doen' lijkt schot in de roos

Duurzaamheid en ons milieu. Wie vindt dat nou niet belangrijk? Repair Café Steenwijkerland streek zaterdag neer in het Infopunt ‘Duurzaam Doen’ aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. Voor tien uur ’s morgens stonden er al mensen voor de deur om spulletjes te laten repareren. Want vaak gaat een apparaat of kledingstuk door een kleine ‘technische’ ingreep weer jaren mee.

De medewerkers van het Repair Café streken zaterdag neer bij Infopunt 'Duurzaam Doen' aan de Kerkstraat 4.

De medewerkers van het Repair Café streken zaterdag neer bij Infopunt 'Duurzaam Doen' aan de Kerkstraat 4.  Foto: Sieb van der Laan

Een decoupeerzaag wordt tot in details onder de loep genomen. ‘Even een nieuw printplaatje bestellen. Gaat hij weer jaren mee’, zo is het advies dat de klant krijgt van Sjouke Kuindersma. Er wordt ook een radiocassetterecorder met ingebouwde platenspeler aangeboden. En bij deze grammofoon zit ook het probleem, want de klep wil niet meer open. ‘Och het apparaat is zo’n 35 jaar oud. Maar ik ben eraan gehecht’, merkt de klant op. De klep wordt zonder dat er schade ontstaat open gewrikt. Het positieve resultaat tovert een glimlach om de mond van de klant. Hij kan weer plaatjes draaien. Ook een onwillige stofzuiger krijgt een inspectie en voorin het infopunt worden kledingstukken gerepareerd.

‘Mogelijk nieuwe klanten’