Repair Café in Kringloopwinkel

Een reparatie van een stofzuiger.

Een reparatie van een stofzuiger. Foto: Repair Café Steenwijkerland

Op de bovenverdieping van de kringloopwinkel aan de Boterweg 5 wordt komende zaterdag 20 mei weer een Repair Café gehouden. De vrijwilligers van het Repair Café zijn van 10.00 tot 14.00 uur aanwezig om de helpende hand te bieden bij reparaties.

„Dat doen we onder meer bij de reparatie van stofzuigers, lampen, koffiezetapparaten, papierversnipperaars, kleding en wat nog meer voorbij komt op zo’n dag,” zegt medewerkster Kiny Bruinsma. „Er worden bij het Repair Café ook kleine houten producten gerepareerd, zoals tafeltjes, stoeltjes en kastjes. Wij gaan ervan uit dat je eerst moet proberen iets te repareren voordat je iets nieuws koopt en het kapotte weggooit,” zo vervolgt Bruinsma. „Verder is er bij ons plaats voor vrijwilligers die ook handig zijn op elektronisch gebied. Die mogen zaterdag gerust even langskomen.”

Het Repair Café is elke eerste en derde zaterdag van de maand. Meer informatie, Facebook: Repair Café Steenwijkerland, Twitter: RCsteenwijkerland en website: https://repaircafe.org