Repair Café is succesvol initiatief

De reparateurs aan het werk. Foto: Sieb van der Laan

Het maandelijkse Repair Café werd voor de tweede keer op een bijzondere locatie gehouden, namelijk in de Spijkervet Stallen in de Kalverstraat. Toepasselijk in de vroegere werkplaats, waar ooit trekkers werden gerepareerd en onderhouden.

Nu geen trekkers, maar voornamelijk huishoudelijke apparaten, die niet meer naar behoren werken. Iemand komt met een oude stereo-installatie aanzetten. Zo’n drie in één: cassetterecorder, radio en een platenspeler. Het probleem is dat de platenspeler niet meer draait. „De motor draait nog wel, dat kun je horen. Waarschijnlijk is de snaar kapot”, zegt de eigenaar.

Wegdoen is geen optie. „Nee, dit is nostalgie uit mijn jeugd. Deze had ik al op mijn kamer. Als ‘ie het weer doet, dan wordt het vinyl draaien. „En misschien krijg ik dan weer de smaak te pakken en ga ik wellicht op jacht naar meer lp’s en singles.”

Een waterkoker doet het niet meer. De reparateur gaat meten. Uiteindelijk komt hij er achter dat het verwarmingselement het niet meer doet. „Nee, die is niet meer te maken. Helaas.” Een koffiezetapparaat doet het niet. De reparateur doet er water in en zowaar: hij doet het. „Ik heb eigenlijk niks gedaan”, aldus een verbaasde reparateur.

De toeloop afgelopen zaterdag was goed. Zo is en blijft het Repair Café een succesvol initiatief. Vanaf september strijken de mensen van het Repair Café weer neer op de oude vertrouwde locatie, de bovenverdieping van de Kringloopwinkel aan de Boterweg in Tuk.

Nieuws

Meest gelezen

menu