Restaurant Bij Sem: 'onze wereld van eten, drinken en gezelligheid'

Alina en Wijnand Scherphuis. Foto: Martijn Bijzitter

Met als motto ‘Genieten doe je samen!’ heeft Restaurant Bij Sem verrassende bourgondische gerechten. „Met onze passie en kennis hopen we alle culinaire harten van Oldemarkt en omstreken te veroveren”, aldus Wijnand en Alina Scherphuis. Sinds 1 januari van dit jaar is het echtpaar trots eigenaar van het restaurant aan de Kruisstraat 88, dat voorheen bekend stond als Mooi Oldemarkt. Wijnand en Alina hebben hun restaurant genoemd naar hun grote trots: hun zoontje Sem.

„Ons eigen restaurant openen was een hele spannende, maar ook een zeer logische stap voor ons,” vertelt Alina. „Het horecabloed begon namelijk bij ons beiden al op jonge leeftijd te stromen. Vroeger hielpen wij allebei onze moeders in de keuken met de groente en de aardappelen. Toen we allebei tieners waren, begon de echte passie voor het vak te kriebelen. Mijn stiefvader was chef-kok, reisde de hele wereld over en hij kende alle kneepjes van het vak. Voor Wijnand was zijn stage bij een bakkerij de bevestiging om verder te gaan in het horecavak. Vervolgens zijn wij allebei de opleiding tot Zelfstandig Werkend Kok gaan doen en hebben we beiden in verschillende bedrijven ervaring opgedaan. Toen we elkaar leerden kennen op ons werk en een relatie kregen, ontstond de wens voor een eigen restaurant.”

„Wij staan voor genieten, verse gerechten gericht op de pure keuken, en lekkere drankjes. Onze menukaart is gebaseerd op bourgondisch eten, mooie stukken vlees, verse vis en verrassende vegetarische gerechten. Met lokale producten uit de hele regio zo puur mogelijke gerechten presenteren, daar zijn we goed in. En juist ook voor de kinderen willen we puur koken. Verder hebben we voor onze jongste gasten een mooi groot buiten- en binnenspeelparadijs waar ook de kinderfeestjes gehouden kunnen worden. Culinaire Experiences, Live Cooking, grillen, catering, kinderfeestjes, kegelen: het is allemaal mogelijk bij ons. En we houden het betaalbaar.”

Wijnand en Alina vinden het leuk om activiteiten te organiseren, zoals een Ladies Night, kegelavond van bingo. Daarnaast wil het enthousiaste koksechtpaar met Kerst flink uitpakken. „Zowel op Tweede Kerstdag, serveren we een 5-gangenmenu, ‘Een brief aan de kerstman met onder meer gebakken quille, steak tartaar, uilenbouillon, varkenshaas, garnalen, en vegetarische varianten, voor nog geen 50 euro per persoon. ”

Nieuws

menu