Revi Gerner (16) uit Onna pakt met team gouden medaille op internationale EUSO: 'Erg verrast dat we zo goed hebben gescoord'

Natuurkunde en scheikunde, Revi Gerner (16) uit Onna voelt zich er helemaal in thuis. Afgelopen week deed hij mee aan de 19de European Union Science Olympiad (EUSO), waar hij samen met vijf andere slimme koppen Nederland mocht vertegenwoordigen. Vandaag hoorde hij dat hij met zijn team de tweede plek, en dus een gouden medaille heeft behaald.

Revi Gerner uit Onna voor zijn computer met een van de opdrachten die bij de olympiade hoort.

Revi Gerner uit Onna voor zijn computer met een van de opdrachten die bij de olympiade hoort. Foto: René Wiegmink

„Het ging wel”, vertelt Revi na afloop. „Je hebt vier uur de tijd per opdracht. De eerste had ik nog net op tijd klaar maar het tweede practicum kwam niet helemaal goed uit. Het is best zwaar, maar wel heel leuk om te doen.” Vanmiddag zat hij voor de laptop te wachten op zijn score. Er deden in totaal 38 teams mee, en dat wachten op de uitslag was nagelbijten tot het laatste moment. „Het was heel spannend, want ze begonnen met aftellen vanaf de laatste plek. Ik ben erg verrast dat we zo goed hebben gescoord”, aldus een blije Revi.

Nieuws

menu