Revi Gerner uit Onna ontvangt ScienceMakers Award; award voor buitengewone prestatie op het gebied van wetenschap en technologie

Revi Gerner uit Onna. Archieffoto: René Wiegmink

Revi Gerner uit Onna heeft de ScienceMakers Award 2021 ontvangen. Deze award heeft hij verdiend voor de buitengewone prestatie die hij geleverd heeft op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Astronaut en Techniekpactambassadeur André Kuipers benadrukt het belang van dit talent voor de toekomst: „Van deze jongeren en de bètatechnische projecten die zij doen, komen de oplossingen die hard nodig zijn voor een duurzame toekomst.”

„Om te zorgen dat er voldoende geschikte mensen zijn om vraagstukken rond klimaatakkoord, energietransitie en digitalisering van de samenleving op te lossen, is het urgent dat jongeren de kans krijgen hun talent voor wetenschap, technologie en de maakindustrie te ontdekken”, aldus Thea Koster, voorzitter van het Techniekpact. „We weten dat naast talentontwikkeling, ook talentwaardering een heel belangrijke rol speelt bij studie-, opleidings- en beroepskeuzes. Vandaar dat in Nederland - én in het buitenland – gedurende het hele schooljaar diverse wetenschaps- en techniekwedstrijden plaats vinden. Jongeren gaan daarbij, vaak als schoolopdracht, met echte vraagstukken vanuit het bedrijfsleven en overheidsinstellingen aan de slag. De winnaars van deze wedstrijden (in de leeftijd 10-18 jaar) worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.”


Revi Gerner, leerling van RSG Tromp Meesters vertegenwoordigde Nederland bij de internationale ronde van de European Union Science Olympiad -> https://sciencemakers.nl/projecten/2021/euso-2021-team-2

De uitreiking van deze prijzen maakt onderdeel uit van de campagne ScienceMakersLAB, waarmee de prestaties en de verhalen van de jonge doeners en denkers getoond worden. De campagne loopt van maandag 8 tot en met vrijdag 19 november 2021 en is te volgen via de social media kanalen: YouTube (ScienceMakers Nederland), Instagram (sciencemakers), Facebook (ScienceMakersNL) en Twitter (ScienceMakersNL). En via de hashtag #SMANL.

ScienceMakers is geïnitieerd vanuit het Techniekpact en Rijksoverheid. De organisatie is in handen van hét jongeren en technologie netwerk Jet-Net & TechNet, onderdeel van het Platform Talent voor Technologie.

Nieuws

menu