Rhodos Steenwijk presenteert op 2 oktober Nacht van de Fado!

Maria de Fátima treedt 2 oktober op bij Restaurant Rhodos.

Mediterraan Restaurant Rhodos presenteert op zaterdag 2 oktober een heel bijzondere dinershow. Niemand minder dan Maria de Fatima, Fadofenomeen van wereldklasse, zal voor de vijfde keer samen met haar band optreden in de Latijnse School aan de Scholestraat 14. Zij neemt de bezoekers mee naar het nachtelijke Lissabon.

Fado is de ‘Blues van Portugal’. Ontstaan in de 19de eeuw in de volkswijken van Lissabon. De meeste teksten gaan over emoties als heimwee, rouw om een verloren liefde, het verlangen naar een beter leven. Muzikaal zijn net als in de Flamenco-, duidelijk de Moorse invloeden te horen. De ‘echte’ Fado wordt nog steeds puur akoestisch in kleine kring gezongen, met name in de kroegen en restaurants van Lissabon.

Maria de Fátima komt uit ‘Boavista’, een volkswijk van Lissabon. Al op haar negende werd haar talent ontdekt en vanaf haar elfde nam zij onder de naam ‘A miúda de Boavista’ (Het meisje van Boavista) LP’s op. Zij deelde het podium met legendarische artiesten zoals Amália Rodrigues, Camané en Fernando Maurício. Sinds Maria zich in Amsterdam heeft gevestigd is zij elk jaar in de theaters in de BeNeLux te zien, tegenwoordig met de muzikale vertelling ‘Nacht in Lissabon’. In 2016 ontving zij een hoge presidentiële onderscheiding voor haar verdienste omtrent de Portugese cultuur.

Maria en haar vaste begeleiders zullen telkens korte en intense optredens geven tussen de menugangen door, zonder hierbij gebruik te maken van geluidsversterking of andere technische hulpmiddelen. Zo komt de Fado het beste tot zijn recht. Maria de Fatima wordt begeleid door Daniel Raposo (Portugese gitaar), Hans van Gelderen (klassiek gitaar) en Felix Hildebrand (bas).

Het gemaakt een hartverwarmende diner met prachtige livemuziek en te komen een heerlijk 3 gangen diner. De chefs van Rhodos stellen een 3-gangen diner samen met een knipoog naar de Portugese keuken. De keuze is uit een vlees-, vis- of vegetarisch diner. De kosten voor deze avond zijn 60 euro pp Dit is inclusief entree en een 3-gangen diner (exclusief drinken). Reserveren kan via de website www.rhodossteenwijk.nl , telefonisch via 0521-510047 of per mail via info@rhodossteenwijk.nl

Nieuws

menu