Rijschool Attent viert 40-jarig jubileum met rijtoer door Steenwijkerland

Alle wagens, motoren en tractor reden mee in de optocht; met in de blauwe cabrio Arie en Gea Vroege. Foto: Sieb van der Laan

Verkeersschool Attent vierde afgelopen zaterdag het 40-jarig jubileum op een ludieke manier: alle voertuigen van de rijschool waren prachtig versierd en maakten een ludieke rondrit. Zaterdagmiddag rond 13.00 uur vertrok een bonte stoet aan auto’s, motoren, vrachtwagen én tractor vanuit thuisbasis de Dolderweg door het centrum van Steenwijk, de buitenwijken, Tuk en Steenwijkerwold.

„Verkeersschool Attent bestaat op 5 februari 40 jaar,” vertelt Linda Keetman. „In verband met de geldende maatregelen mogen we daar geen andere festiviteiten voor organiseren, maar we vonden het toch leuk er wel wat ruchtbaarheid aan te geven. Daarnaast heeft de optocht ook een symbolische betekenis, want na 40 jaar nemen mijn partner Elmar en ik het over van Arie en Gea Vroege. Het stokje wordt in deze periode echt overgedragen.”
Elmar en Linda Keetman traden drie jaar geleden toe tot het managementteam van Attent en gaan vanaf nu dus het bedrijf in de toekomst voortzetten. Elmar werkt al sinds 2011 als rijinstructeur voor Verkeersschool Attent. Zijn vrouw Linda heeft sinds 2015 een kantoorfunctie bij Attent en heeft ook al een paar jaar haar instructiebewijs. Omdat de samenwerking met Arie en Gea altijd uitstekend was, zijn Elmar en Linda al in 2015 met Arie en Gea overeengekomen dat zij het bedrijf in de toekomst gingen overnemen. „Wij vinden het een groot compliment dat zij het bedrijf aan ons willen toevertrouwen,” aldus Linda. „Het zou toch zonde zijn als de naam van Attent zou wegvallen.”


„Een rijschool is hard werken, maar het geeft veel voldoening als een leerling met niets begint en met een rijbewijs de deur uitstapt,” zegt Elmar. Het contact met leerlingen spreekt hem en Linda erg aan. Beiden vinden het belangrijk chauffeurs af te leveren die goed en veilig de weg op gaan. Verkeersschool Attent biedt daarom opleidingen op maat aan, ook voor leerlingen met autisme of faalangst. „We hebben alle rijopleidingen, van motor tot vrachtwagen, maar ook simulator en theorie,” zegt Linda. Alle medewerkers van Verkeersschool Attent vinden aandacht voor de leerling en saamhorigheid heel belangrijk. „Het is een mooi team om samen mee op weg te gaan,” besluit Elmar daarom. Met een gerust hart kunnen Arie en Gea hun werkzaamheden nu overdragen.

Nieuws

menu