Robert Biemans wandelt 5.183 euro bijeen voor Spieren voor Spieren

Een warm onthaal voor Robert Biemans (in het midden).

Een warm onthaal voor Robert Biemans (in het midden). Foto: Sieb van der Laan

Robert Biemans uit Steenwijk heeft zaterdag zijn missie volbracht: rond zijn 60e verjaardag 60 kilometer lopen voor Spieren voor Spieren. Hij liep 5.183 euro bijeen.

Na afloop van de 12 uur durende wandeltocht wachtte de 16-jarige Coco Huiberts, sinds haar 5 e kind-ambassadeur van Spieren voor Spieren en vele vrienden en bekenden hem op. Het was een feestelijke, maar ook ontroerende ontmoeting. „Alle vlaggen in onze straat hingen uit. En Coco stond daar te wachten met haar moeder. Ze vertelde ons over haar medicijnen en hoeveel deze injecties kosten. Dat alles doet wel wat met je.” Robert had als streefbedrag 1500 euro, maar wist 5.183 euro bijeen te brengen. Hij overhandigde de cheque aan Coco.

Tekst gaat onder foto’s verder

De wandeltocht ging voorspoedig. „We vertrokken ’s morgens om 5.00 uur en constant hebben vrienden en bekenden een deel van de route meegelopen. Zo sta je er niet alleen voor. Het weer was goed. Tot aan Vollenhove was het bewolkt. En verder heb ik geen problemen gehad. Het is een mooie ervaring geweest.”