Rode Kruis leidt leerlingen van praktijkonderwijs RSG Tromp Meesters in Steenwijk op tot EHBO-ers

De reanimatietraining wordt gegeven door een erkend docent en de andere lessen worden gegeven door ervaren EHBO-vrijwilligers. Foto: Marlous de Klerk

Achttien leerlingen van het praktijkonderwijs van RSG Tromp Meesters zijn gestart met een cursus EHBO en reanimatie door het Rode Kruis.

Tijdens de eerste les leerden ze hoe ze een slachtoffer moeten benaderen, hoe je een ademhaling controleert, hoe je iemand in de stabiele zijligging legt, hoe je iemand van buik naar rug draait en wanneer en hoe je 112 belt. Er werden wel 1000 vragen gesteld en er is ook veel geoefend.

In de volgende les leren ze wat ze moeten doen bij kleine letsels als een wespensteek en een vuiltje in het oog en leren ze verbanden aanleggen. De weken daarna krijgen ze een volledige reanimatiecursus en sluiten ze de lessen af met een Europees erkend certificaat. Dan zijn deze EHBO-ers in de dop straks op veel situaties voorbereid.

De locatie Kop van Overijssel van het Rode Kruis ondersteunt de leerlingen bij de EHBO-lessen. De reanimatietraining wordt gegeven door een erkend docent en de andere lessen worden gegeven door ervaren EHBO-vrijwilligers.

Nieuws

menu