Ronald Hünneman te gast in Filosofisch Café

Ronald Hünneman.

Ronald Hünneman.

Het Filosofisch Café is op woensdagavond 30 maart om 20.00 uur in Rabo theater De Meenthe. Ronald Hünneman is daar te gast met zijn theatervoorstelling ‘Pijnlijke contacten’.

Mensen zijn sociale dieren. Ze leven met elkaar in grote en kleine groepen. Ze werken, feesten, en zingen samen, maken ruzie, houden elkaar voor de gek, roddelen, voeden op, onderwijzen, wedijveren, beminnen, bekritiseren,, geven leiding en volgen aanwijzingen op. De vermakelijke voorstelling gaat over onze sociale behendigheid, zoals beschreven in zijn nieuwste boek: ‘Pijnlijke contacten’. Biografie: Ronald Hünneman.

Ronald Hünneman (www.ronaldhunneman.com) studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is werkzaam als docent, onderzoeker en theatermaker. Hij gaf, onder andere, elf jaar les aan de studie Kunsten, Cultuur en Media. Daarvoor was hij dertien jaar werkzaam als groepsleerkracht op het cluster IV onderwijs (ZMOK). In 2018 speelde hij zijn voorstelling De Flutfilosoof op diverse plaatsen in het land. In de zomer van 2019 draaide zijn voorstelling „Een Vlucht in Genot” vijf dagen op het Noorderzonfestival 2019. Zijn boek „Pijnlijke Contacten” verscheen op 22 juni 2021. In het boek wordt de theorie van sociale behendigheid duidelijk uitgelegd, en gekoppeld aan vele praktijkvoorbeelden (296 pagina’s).