'RondoM the Opera', met muziek van Mozart tot Verdi tot Pucchini

Sopraan Janine Pas verzorgt samen met concertpianist Tjako van Schie het optreden. Foto: RondoM

In RondoM kan zondagmiddag 3 oktober eindelijk weer een mooi concert plaatsvinden. Het thema is ‘RondoM the Opera’, met muziek van Mozart tot Verdi en Pucchini. Het concert begint om 15.00 uur.

De beroemde sopraan Janine Pas zal samen met concertpianist Tjako van Schie het optreden verzorgen. Beide musici hebben nationaal en internationaal hun sporen verdiend met optredens op vele uiteenlopende podia.

De Nederlandse (mezzo) sopraan Janine Pas studeerde af als zangpedagoog, waarna ze haar studie vervolgde met de master Uitvoerend Musicus aan ArtEZ en de master Opera aan de Nationale Opera Academie. Een beurs van de gemeente Arnhem maakte het vervolgens voor haar mogelijk om verder te studeren in Parijs, bij Peggy Bouveret (Metropolitan Opera NY). Janine vertolkte diverse operarollen in binnen- en buitenland, daarnaast is zij een veelgevraagd concert- en oratoriumsolist en geliefd vertolkster van hedendaags, voor haar gecomponeerd werk. Naast haar solowerk maakte zij deel uit van diverse internationale ensembles, zoals het solistenensemble van de Nederlandse Bachvereniging, Cappella Figuralis, het Groot Omroepkoor en de ensembles van de Salzburger Festspiele en Glyndebourne Festival and Touring Opera.

Pianist Tjako van Schie behaalde zijn master Uitvoerend Musicus aan het Zwols Conservatorium. Na zijn studie volgden diverse masterclasses in o.a. Weimar bij o.a. Jacob Lateiner en Detlef Kraus. Hij gaf vele concerten in o.a. Europa, China, Canada, en trad op voor radio en tv. Van Schie werkt tegenwoordig als uitvoerend pianist, docent aan het Conservatorium van Amsterdam, repetitor, componist, arrangeur en coach. Verder werkte hij lange tijd in Porto, Portugal als gastdocent aan ESMAE. Hij maakte diverse cd’s, waaronder “The Goldberg Variations BWV 988” (Bach), “Water, bron van leven” en “Yiddish music from ghetto’s & concentration camps” (met violist Adriaan Stoet). Daarnaast speelde hij vele gemengde recitals, zowel solistisch als samen met andere musici. Met saxofonist Henk van Twillert maakte hij een 3-cdbox “A Bag Of Music” en met zangeres Henriëtte de Groot een cd met filmmuziek “Regards to Hollywood”. Hij is ook een veelgevraagd begeleider. Met operasopraan Janine Pas vormt hij sinds 2020 het “Geen Kunst Collectief 2.0”.

Kaarten (€ 17,50) voor dit bijzondere concert zijn te reserveren via tjschum@gmail.com of tel. 0653681895. Aanvang: 15.00 uur, zaal open: 14.30 uur. Bij de ingang wordt wel de coronacheckapp gevraagd.

Nieuws

menu