Roon Staal herstart tour na winterlockdown en komt naar Steenwijk

Roon Staal komt zaterdagavond 19 februari naar Steenwijk. Foto: FASHION CATCH

Na de onderbroken Kerst Tour van 2021 trekt zanger-pianist Roon Staal van 17 februari toto en met 26 maart weer door het land met zijn Voorjaars Tour.

Op zaterdag 19 februari doet Roon Staal de Doopsgezinde Kerk in Steenwijk aan. Het concert start om 20.00 uur en de zaal is een half uur voor aanvang van het concert geopend.

Roon Staal, die onlangs zijn negende filmfestivalprijs ontving als Official Selection van de New York Independent Cinema Awards voor zijn muziekvideo ‘Dreamer’, weet zijn publiek steeds weer te raken met zijn indrukwekkende en harmonieuze zang en pianospel. Op 8-jarige leeftijd doet Roon Staal, oomzegger van Ede Staal, al ervaring op in het Michaëlskoor uit Oosterland. Drie jaar later speelt hij de rol van Gavroche in de musical Les Misérables in het Carré theater in Amsterdam. Daarna volgen nog meer rollen in de rockopera Tommy en de musicals Rembrandt en Petticoat . Staal werd in 2011 voor de musical Petticoat genomineerd voor een prijs in de categorie beste mannelijke bijrol grote musical.

Tijdens de Voorjaars Tour van Staal passeren enkele bekende covers de revue, waaronder Bridge Over Troubled Water van Art Garfunkel en Paul Simon, Help Me Through The Night van zijn oom Ede, I Have A Dream van Abba en Sailing van Gavin Sutherland, maar ook eigen werken waaronder Promise , By Her Side , Als Je Mij Zoekt , The Garden Of Light en het tedere Rust In Bewustzijn .

Inmiddels 15 albums en vele optredens in binnen- en buitenland verder, waaronder Vladivostok en Japan, bereikt Roon Staal een steeds groter publiek. Dat publiek waardeert de intieme en kleinschalige concerten waarbij het publiek interactie voelt met de zanger en pianist. Een concert voor iedereen die toe is aan een onvergetelijke ervaring aan het einde van een verstilde wintertijd na de lockdown.

Kaarten voor het concert in Steenwijk zijn te bestellen via www.roonstaal.com of 06-15403125.

Nieuws

menu