Ruim 30 ideeën om centrum Steenwijk mooier te maken

Veel inwoners zijn begaan met hun stadje en kwamen naar het stadscafé.

Veel inwoners zijn begaan met hun stadje en kwamen naar het stadscafé. Foto: Martijn Bijzitter

De oproep van de gemeente Steenwijkerland, de bewonersvereniging en Steenwijk Vestingstad om ideeën aan te dragen om de binnenstad van Steenwijk aantrekkelijker te maken, heeft meer dan 30 inzendingen opgeleverd. Een speciale commissie gaat zich buigen over alle plannen en selecteert de beste acht.

Op 3 november 2021 was een stadscafé op de bovenverdieping van de Heren van de Rechter gehouden. Hier konden belangstellenden hun ideeën ventileren. Ook kon er per email ideeën worden aangedragen. Het was de bedoeling om de beste acht plannen op een feestelijke avond op 12 januari in De Meenthe te presenteren. De plannen voor deze Stadscaféavond op 12 januari zijn door corona aangepast. Half januari worden de geselecteerde ideeën digitaal gepresenteerd. Inwoners kunnen stemmen op hun favoriet.

‘Verdubbelaar’

De provincie Overijssel ondersteunt het initiatief en stelt 8 stadscheques van € 2500,- beschikbaar voor de realisatie. Het idee met de meeste stemmen ontvangt een zogenaamde ‘verdubbelaar’ van de gemeente Steenwijkerland. Dit maakt dat de indiener beloond wordt met maar liefst € 5000,- om het idee ook daadwerkelijk uit te voeren.

Impuls voor centrum

Met deze investering wordt een verdere invulling gegeven aan de ‘Visie op de binnenstad van Steenwijk’. Door inwoners, organisaties en ondernemers hier nauw bij te betrekken, worden juist de initiatieven die de inwoners zelf belangrijk vinden gewaardeerd.

Het doel is dat de verschillende ideeën een positieve impuls geven aan het centrum van Steenwijk. Ze maken de stad nog mooier en aantrekkelijker voor zowel bewoners, ondernemers als bezoekers.