Ruim 80 jaar ervaring in Rechtswinkel Steenwijk

De jubilarissen van de Rechtswinkel Steenwijk: Guus, Harm, Pieter en Ate, samen goed voor 80 jaar inzet.

De jubilarissen van de Rechtswinkel Steenwijk: Guus, Harm, Pieter en Ate, samen goed voor 80 jaar inzet. Foto: Aangeleverde foto

Vier adviseurs van de Rechtswinkel Steenwijk zijn door Sociaal Werk De Kop in de bloemetjes gezet vanwege hun jarenlange inzet als vrijwilliger bij de Rechtswinkel. De oprichter van de Rechtswinkel, Pieter Bosch, heeft zich 36 jaar ingezet voor mensen die met vragen in de winkel kwamen. Het jubileum werd gevierd met taart bij de koffie.

„Het was even rekenen, maar we komen opgeteld uit op ruim 80 jaar inzet van deze vier mannen”, zegt Paula Bierma, van Sociaal Werk De Kop. Daar is zij ook coördinator van VIP, het Vrijwilligers Informatie Punt Steenwijk. De vrijwilligers van de Rechtswinkel geven gratis juridisch advies aan inwoners, verenigingen, stichtingen en vrijwilligersorganisaties in Steenwijkerland en omliggende gemeenten. De vragen zijn divers en kunnen gaan over zaken als relaties, werk, wonen, geld en consumentenrecht.

Het VIP Steenwijkerland is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een aantal ochtenden in de maand hun juridische achtergrond, of kennis op het gebied regelgeving op diverse gebieden willen inzetten voor de Rechtswinkel. „Ook gevorderde rechtenstudenten zijn welkom”, zegt Bierma. „De praktische werkervaring en samenwerking met collega’s is een waardevolle aanvulling op het CV.”

Voor vragen aan de Rechtswinkel, of over het worden van vrijwilliger: www.sociaalwerkdekop.nl