SG Eekeringe doet mee aan de Food Challenge Noord Oost Nederland: In beweging voor de beste poké bowl van de boerderij

Leerlingen van SG Eekeringe maakten vorig jaar de lekkerste en beste poké bowl. Foto: Archief SG Eekeringe

SG Eekeringe is een van de 15 scholen die van 9 tot en met 31 mei meedoen aan de Food Challenge Noord Oost Nederland. Deze maand ontdekken leerlingen wat er nodig is om een gezonde poké bowl te maken die genoeg energie oplevert voor het uitvoeren van een zelf ontworpen bootcamp. Vorig jaar werd de wedstrijd gewonnen door SG Eekeringe.

Een poké bowl is een kom gevuld met voornamelijk rauwe groenten, vaak met rijst en bonen. Van origine is het een Hawaïaans gerecht waar ook rauwe vis in wordt verwerkt. De leerlingen gaan zelf aan de slag met de productie, samenstelling, oogsten en bereiding van voedsel. Naast educatie over gezonde en duurzame voeding, staan kringlooplandbouw en het maken van een zo duurzaam mogelijke poké bowl centraal, gecombineerd met gezond bewegen in de buitenlucht. Voor de poké bowl worden zoveel mogelijk ingrediënten van de Maargies Hoeve gebruikt, die de deelnemers zelf oogsten.

Maargies Hoeve

Tijdens gastlessen komen vragen aan de orde als: zit jij lekker in je vel, hoe zorg je goed voor je lijf en voor de aarde, waar komt jouw eten vandaan, hoeveel stappen zet je van grond tot mond, welke spieren train je met bootcamp en welke voedingsstoffen zijn daarvoor nodig? Rode draad is het ontwerpen van een gezonde poké bowl met duurzame producten van de Maargies Hoeve, waaruit de leerlingen hun energie halen voor het uitvoeren van de zelf ontworpen bootcamp.

Finale in Zwolle

In de finale bij SVO vakopleiding food in Zwolle strijden de drie beste teams, onder toeziend oog van een deskundige vakjury, om de titel ‘de beste poké bowl van Noord Oost Nederland’. De winnaars mogen naar een thuiswedstrijd van een deelnemende profvoetbalclub en trakteren hun school op de beste poké bowl van 2022. Het doel van de challenge is een gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen.

De Challenge wordt georganiseerd door SVO vakopleiding Food Zwolle en LekkerBoer met verschillende partners en ondersteuning van provincie Overijssel.

Nieuws

menu