SG Eekeringe strijdt om de beste poké bowl: Food Challenge tussen 15 scholen

Leerlingen van SG Eekeringe stelden een Poke Bowl samen, onder meer met ingredienten van de Maargies Hoeve. Het is onderdeel van de Food Challenge voor scholen in de Noordoost Nederland. Archieffoto Sieb van der Laan

Dat gezond leven ook leuk kan zijn, ontdekken leerlingen van het vmbo en praktijkonderwijs tijdens de Food Challenge in Noordoost Nederland. In totaal doen er 15 scholen mee.

Een gezonde duurzame poké bowl, bootcamp en boerderijeducatie vormen de basis van de wedstrijd. Leerlingen van SG Eekeringe waren aan de beurt op 17 mei met een gastles en een bootcamp, oogsten en het maken van een poké bowl op de Maargies Hoeve in Kallenkote.

Organisatie en lespakket

De challenge wordt georganiseerd door LekkerBoer samen met SVO vakopleiding food Zwolle, een aantal scholen en diverse partners in de regio. Het programma wordt ondersteund door de provincies Overijssel, Flevoland en Groningen. De deelnemende scholen zijn in april gestart met het bijbehorende lespakket en gastles.

Foodcamp

De poké bowl maken de leerlingen tijdens een foodcamp op een boerderij in de buurt. Afgelopen weken waren er Foodcamps voor deelnemende scholen in Zwolle, Raalte, Steenwijk, Nieuwleusen, Emmeloord, Deventer en Winschoten. Volgens LekkerBoer zijn zowel leerlingen als leraren enthousiast over het programma met daarin aandacht voor gezonde voeding, bewegen en duurzame voedselproductie, vormgegeven in de onderdelen: koken, bootcamp en oogsten.

Beoordeling en finale

Drie teams met de beste poké bowl mogen naar de finale op 17 juni bij SVO vakopleiding food in Zwolle. De teams worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van topchef Remco Jansen. Het team met de beste poké bowl wint en mag naar een voetbalwedstrijd van hun favoriete profclub, waaronder PEC Zwolle Vrouwen. Daarnaast trakteren ze hun school op de beste poké bowl van 2022. De finale wordt gefilmd en uitgezonden via het youtube kanaal van Food Challenge voor scholen. Vorig jaar was het het team van SG Eekeringe dat er met de winst vandoor ging. Zij maakten de beste poké bowl en de leukste video.

Nieuws

menu