Salsa Mode & Jeans viert zaterdag 30-jarig bestaan met 30 euro korting

Annet Oost viert zaterdag 5 maart het 30-jarig bestaan van Salsa.

Annet Oost viert zaterdag 5 maart het 30-jarig bestaan van Salsa. Foto: Sieb van der Laan

„Na enkele jaren voor andere bedrijven te hebben gewerkt, dacht ik: ik zou graag zelf een winkel willen hebben,” vertelt Annet Oost. „In Steenwijk, waar ik vandaan kom, werden de kledingmerken die ik graag zou willen verkopen niet verkocht. Het pand van Piet Koetsier/Scheer & Foppen stond leeg en ik zag hier wel mogelijkheden. Dat is nu 30 jaar geleden.”

„Na een flinke verbouwing, waarbij ik onder meer geholpen werd door oom Cor, ben ik op 5 maart 1992 in dit pand begonnen.” Nu een mooie mijlpaal voor Salsa Mode & Jeans aan de Woldpromenade 8. „In het begin hielp mijn moeder mee op zaterdag en ook ging ze vaak mee op inkoop. De naam Salsa heeft mijn vriend Harry van den Berg verzonnen terwijl we samen iets zaten te drinken in Café de Babbel. In 30 jaar tijd is Salsa verschillende keren van interieur veranderd. Twintig jaar geleden kwam het naastgelegen pand van Het Leger des Heils vrij en ben ik daarin begonnen met Street One. Na 6 jaar ben ik overgestapt met meer merken erbij, omdat Street One drie keer zo groot wilde worden. Toen heb ik er afscheid van genomen en ben ik begonnen met Sense for Women. Anderhalf jaar geleden hebben we een doorbraak tussen de winkels van Salsa en Sense gemaakt. Helaas moesten we door corona direct daarna sluiten.”

Webshops en social media

“De laatste jaren is het ondernemen wel veranderd. Toen ik begon had je nog geen webshops en social media en daardoor kwamen de mensen alleen fysiek naar de winkels. Internetverkoop biedt je meer mogelijkheden, maar ook meer concurrentie. Tijdens de winkelsluitingen van de afgelopen jaren was het in ieder geval wel een manier om je producten te blijven verkopen. We hebben vaste klanten die al 30 jaar bij ons komen en daar zijn we trots op en dankbaar voor. Mede dankzij hen bestaan we nog steeds. Ook zijn er jaarlijks toeristen die terugkomen en hebben we vaste klanten die altijd komen als ze op bezoek zijn bij familie in Steenwijk.” Salsa heeft een uitgebreide kledinglijn, voor zowel dames als heren, met voor de heren merken als G-Star, PME Legend, Anerkjendt, Circle of Trust Men (nieuw) en voor de dames G-Star, YaYa, Loavies, Circle of Trust, Nümph, Another Label en Object.

Nieuwe collega gezocht

“Helaas heb ik in het verleden afscheid moeten nemen van verschillende collega’s wegens ziekte. En door corona en de vele banen die er nu zijn, is het lastig geworden om een nieuwe collega te vinden. Ik ben nu ook op zoek naar iemand voor ongeveer 14 uur per week. Dus, wie interesse heeft, is welkom om in de winkel langs te komen.”

Zaterdag 30 euro korting

Zaterdag 5 maart staat bij Salsa de koffie met iets lekkers klaar en is er een mooie jubileumactie. „Bij besteding vanaf 75 euro krijg je zaterdag 30 euro korting. Dat geldt ook voor aankopen bij Sense for Women op zaterdag 5 maart. Verder hebben we de hele maand maart acties. Kijk hiervoor op onze social media pagina’s: op FaceBook Salsa Mode Jeans en op Insta salsa-mode-steenwijk.”