Samen op Pad tijdens Wereld Alzheimer Dag op de Markt in Steenwijk

Stand op de Markt in Steenwijk.

Stand op de Markt in Steenwijk. Foto: Wilbert Bijzitter

Op de Markt in Steenwijk stond woensdag een info- en ontmoetingspunt van de samenwerkende organisaties op het gebied van dementie en geheugenproblemen in Steenwijkerland. Er waren casemanagers aanwezig en ook schrijfster Rina Stam, die haar wortels in Belt-Schutsloot heeft vertelde over haar boek ‘Welke dag is het vandaag’.

„We zijn bijzonder blij, dat Rina Stam die middag bij ons aansluit op de Markt”, liet Paula Bierma van Sociaal Werk de Kop eerder al weten. Rina heeft roots in Belt-Schutsloot en schreef het boek ‘Welke dag is het vandaag?’. Het is een op waarheid gebaseerd verhaal over de hoofdpersoon Francis die dementie heeft en haar dochter Stella.

De lezer ervaart wat Francis meemaakt: van het niet meer weten welke dag het is en waar ze eigenlijk naartoe fietst, tot haar smeekbede aan God om haar te helpen. Want ze kent het aftakelingsproces van haar eigen moeder en grootmoeder. Wanneer zij te ziek wordt om te vertellen wat er in haar hoofd omgaat, vertelt dochter Stella in het tweede boekdeel verder over het aftakelingsproces van haar moeder. De boeken van Rina zullen verkrijgbaar zijn, tegen een WAD prijs, op deze middag.