Samen uit, samen thuis met Og3ne

OG3NE.

OG3NE.

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: In het licht, Stef Bos, Hans Luiten, Festen, OG3NE, The Hillybilly Moonshiners en Ivo de Wijs.

In het licht

De solovoorstelling ‘In het licht’ met Lisse Knaapen is te zien op woensdag 16 maart, aanvang 20.00 uur. Tijdens het optreden van een zangeres dwalen haar gedachten af naar haar jeugd. Jaren die getekend zijn door gruwelijke gebeurtenissen in haar jeugd. Wat doet het met een jong meisje als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien? Waarom greep niemand in? En hoe vind je de kracht om niet langer te zwijgen? ‘In het licht’ is een aangrijpende en belangrijke monoloog over misbruik, gebaseerd op het autobiografische boek ‘Mijn ware verhaal’ van Karin Bloemen.


Stef Bos

De voorstelling ‘Bloemlezing 2022’ van Stef Bos is te zien op donderdag 17 maart, aanvang 20.00 uur. De voorstelling is uitverkocht. Geïnteresseerden kunnen zich op de wachtlijst laten plaatsen.


Hans Luiten

De lezen ‘Begrijpt u het huidige Afghanistan nog?’ van Hans Luiten is te ze in op vrijdag 18 maart, aanvang 20.00 uur. In deze lezing neemt Hans Luiten, een bekwame en enthousiaste spreker, u mee door de geschiedenis van Afghanistan . Voor veel mensen is de situatie verwarrend, maar als historicus en regelmatige bezoeker van het Midden Oosten zal hij ons achtergrondinformatie geven en verbanden laten zien.

Festen

De voorstelling ‘Festen’ met o.a. Peter Heerschop, Viggo Waas, en Vincet Croiset is te zien op vrijdag 18 maart, aanvang 20.00 uurHet verhaal in het kort, voor wie het niet (meer) weet: familieleden komen vrolijk bijeen om de verjaardag van vader te vieren. Verloren zoon duikt op en houdt tijdens het diner een speech die de feestelijke avond verandert in een slagveld. Festen is zonder twijfel de toneelklapper van het jaar.

Og3ne

De voorstelling ‘Samen uit, samen thuis’ van OG3NE is te zien op zaterdag 19 maart, aanvang 20.00 uur. Het is al langer bekend dat OG3NE met hun unieke meerstemmigheid veel liedjes naar een andere dimensie kan tillen. De Nederlandse muziek scene heeft in het rijke muzikale verleden vele prachtige pareltjes voortgebracht. Hoe zouden deze klinken verpakt in het kenmerkende OG3NE jasje. Ook zo benieuwd? Koop snel uw tickets en laat u verrassen!


The Hillbilly Moonshiners

Na de grote festivals en clubs brengt de band The Hillbilly Moonshiners hun tribute aan de Britse folkband Mumford and Sons naar het theater! Dichterbij de geroemde sound van de energieke Britse folkband komt het niet! Nederlandse bluegrassband speelt wereldhits als I Will Wait , Lover of the Light en natuurlijk Little Lion Man , maar ook minder bekende songs en de covers die ook Mumford and Sons in hun liveshows ten gehore brengen.


Zeekorenfestival

Het zeekorenfestival is op zondag 20 maart, aanvang 11.00 uur. Rabo Theater De Meenthe presenteert in samenwerking met Storm en Averij het Zeekorenfestival Steenwijkerland. Zingende Golven is de tweede titel van dit festival. In een festivalvorm presenteren zich diverse Zeekoren, zowel lokale als regionale zee- en shantykoren. Op verschillende podia zal het festival zich voltrekken en elk koor komt meerdere keren in actie op de avond.


Ivo de Wijs

De voorstelling ‘Literair Variétè’ van Ivo de Wijs is te zien op dinsdag 22 maart, aanvang 14.00 uur. Pieter en Ivo stonden in 1965 voor het eerst met z’n tweeën op de planken en treden na ruim een halve eeuw nog altijd samen op. Literair variété is een avondvullende voorstelling met pauze: een aaneenschakeling van liedjes en vrolijke verzen, gekruid met herinneringen en verlucht met PowerPoint-plaatjes. Geen cabaret, geen stand-up comedy, maar een pakkend eerbewijs aan tekst en muziek, aan taal en toebehoren. (i.s.m. het Schrijversfestival).


Ook te zien: Kunstlezing Maarten de Reus op 23 maart. Giovanca op 25 maart. Lemonade op 25 maart. Soundos 26 maart. Ronald Hünneman 30 maart. Rayen Panday op 30 maart. Ancora op 31 maart. The Lasses op 31 maart. Trijntje Oosterhuis op 1 april. Veldhuis en Kemper op 2 april. Mart Hillen op 2 april. Spieren voor Spieren op 3 april. Couperus Culinair op 3 april. Dutch Swing College Band op 5 april. Lale Gül op 6 april. Tis hier geen hotel op 6 april.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.