Samen zingen tijdens kwartiertje wachten na boosterprik

Spontaan even samen zingen tijdens het kwartiertje wachten na de prik.

Spontaan even samen zingen tijdens het kwartiertje wachten na de prik. Foto: Wilbert Bijzitter

GGD IJsselland opent steeds meer ‘dichtbij locaties’ voor vaccineren. Zo is sinds afgelopen donderdag een priklocatie geopend in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. „We waren blij om te zien dat de belangstelling donderdag direct al erg groot was in Steenwijk,” meldt Martijn van Leeuwen namens de GGD IJsselland. „Alleen de eerste dag – donderdag – zijn er al 148 prikken gezet.”

Zaterdagochtend ontstond spontaan een gelegenheids zangkoortje: Sandra, Janet, Janet, Karin en Heleen vormden tijdens het kwartiertje wachten na de prik het ‘Pfeizer kwartet’. Onder leiding van ‘GGD dirigente’ Heleen hadden ze de grootste lol.

Heleen is in het dagelijkse leven ook dirigente van een aantal koren in Drenthe en Friesland en samen met de dames, die toch even moesten wachten, werd er ter plaatse even gezongen om het wachten te veraangenamen.

Vanaf deze week ook kinderen

Op de achtergrond in het Vestzaktheater keek coördinator Sytske Oosterhof tevreden toe. Al honderden mensen hebben tot nu toe een prik gehaald. „Niet alleen de boosterprik hoor. Ook voor de eerste of tweede vaccinatie kan je hier terecht. Zonder afspraak.”

Vanaf komende week kunnen hier ook de kinderen van vijf tot en met elf jaar geprikt worden. „Hiervoor moet wel een afspraak gemaakt worden. Maar dan hoeven de ouders niet helemaal naar Meppel.”

De priklocatie De Meenthe is tot en met 19 februari elke donderdag (van 12.00 tot 20.00 uur), vrijdag (van 9.00-17.00 uur) en zaterdag (van 9.00-17.00 uur) open.